David Gaudu klimt het best in zesde etappe in Ronde van de Toekomst, Harm Vanhoucke wordt derde

David Gaudu klimt het best in zesde etappe in Ronde van de Toekomst, Harm Vanhoucke wordt derde

David Gaudu Foto: Twitter

David Gaudu (FDJ) heeft donderdag de zesde rit in de Ronde van de Toekomst op zijn palmares gebracht. De Fransman toonde zich na 123,6 kilometer in Tignes de sterkste bergop. Hij haalde het met 14 seconden voorsprong op de Italiaan Edward Ravasi. Onze landgenoot Harm Vanhoucke finishte als derde op 18 seconden.

De eerste vluchter van de dag was de Fransman Nans Peters, die na zo’n 15 kilometer een groep van 14 renners zag aansluiten. De groep, waar iets te veel grote namen deel van uitmaakten, bleef evenwel niet voorop, al zou Peters het wat later opnieuw proberen. Lennard Kämna en Eduardo Florez sprongen mee. Op de top van de Col des Saisies telde het trio 1 minuut voorsprong op een groepje vluchters en 2 op het peloton.

Al zou de wedstrijd in de finale wel nog stevig door elkaar geschud worden en kregen we een nieuw trio leiders: Mathias Le Turnier, Valentin Madouas en Leo Vincent. Maar ook zij zagen nog enkele andere renners terugkeren. Op 13 km van het eind telden de koplopers drie minuten voorsprong op de groep met favorieten.

Op de slotklim lieten vluchters Rodriguez, Schlegel en Hamilton hun metgezellen vooraan achter, maar ook in het peloton met favorieten zaten ze niet stil. David Gaudu sprong weg, met Ravasi in zijn wiel. Het duo zou de kloof naar de koplopers nog dichten en hen zelfs achter zich laten. Intussen was ook Harm Vanhoucke weggesprongen uit het peloton. Hij probeerde naar het duo te rijden, maar kwam net tekort. Gaudu prikte twee keer bergop en pakte finaal de dagzege, Ravasi werd tweede, Vanhoucke derde. Hij schuift op in het klassement naar de vierde plaats, op 29 seconden van de Colombiaanse leider John Anderson Rodriguez.

Rodriguez, die woensdag won en donderdag vierde werd, neemt de leiderstrui over van de Duitser Nico Denz. Gaudu nadert wel tot op negen seconden, Ravasi volgt op 28 tellen. De Ronde van de Toekomst eindigt zaterdag. Zowel vrijdag als zaterdag staan nog twee bergritten op het programma.

Corrigeer