Poolse Eugenia Bujak pakt de bloemen in GP Plouay

Poolse Eugenia Bujak pakt de bloemen in GP Plouay

Foto: Photo News

Eugenia Bujak (BTC City Ljubljana) heeft zaterdag de achttiende editie van de Grand Prix Plouay (WorldTour) voor vrouwen gewonnen. Na 121 kilometer toonde de 27-jarige Poolse zich in de sprint sneller dan de Italiaanse Elena Cecchini en de Canadese Joëlle Numainville.

Met uitzondering van de Nederlandse Anna van der Breggen, de olympische kampioene van Rio, waren alle toppers van het vrouwenpeloton present voor de GP Plouay, de voorlaatste wedstrijd van het seizoen in het WorldTour-circuit.

Na een eerder rustige start, brak de wedstrijd los op 50 kilometer van de aankomst. Na aanvallen van de Française Eugénie Duval en de Nederlandse Lucinda Brand, was het de Amerikaanse titelverdedigster Lizzie Armitstead die de wedstrijd hard maakte. De Canadese Leah Kirchman ging op haar beurt haar kans op dertien kilometer van de streep, maar kraakte op de laatste beklimming van de Ty Marrec. Een groep van veertien stevende af op een sprint en daarin toonde de Poolse Eugenia Bujak zich duidelijk de snelste.

Het is de vierde professionele overwinning voor Bujak, haar derde van het seizoen na twee etappezeges in de Route de France.

Poolse Eugenia Bujak pakt de bloemen in GP Plouay
Foto: Photo News

Uitslag:

1. Eugenia Bujak (Pol/BTC City Ljubljana) 121 km in 3:12.31

2. Elena Cecchini (Ita)

3. Joëlle Numainville (Can)

4. Katarzyna Niewiadoma (Pol)

5. Megan Garnier (VSt)

6. Leah Kirchmann (Can)

7. Carmen Small (VSt)

8. Katrin Garfoot (Aus)

9. Elisa Longo Borghini (Ita)

10. Alena Amialiusik (WRu)

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.