Voorzitter Boekarest bevestigt: Stanciu voor vijf seizoenen naar Anderlecht

Voorzitter Boekarest bevestigt: Stanciu voor vijf seizoenen naar Anderlecht

Foto: rr

Anderlecht heeft zondagavond de transfer van de Roemeen Nicolae Stanciu afgerond. Paars-wit betaalt voor de 23-jarige speler van Steaua Boekarest maar liefst 9.8 miljoen euro. Gigi Becali, de voorzitter van Steaua Boekarest, bevestigde het nieuws op de Roemeense televisie. Stanciu wordt de duurste inkomende transfer ooit voor een Belgische ploeg.

Volgens Gigi Becali, de voorzitter van Steaua Boekarest betaalt Anderlecht de transfer in drie schijven. Paars-wit schrijft nu vier miljoen over naar de Roemeense club en betaalt binnen tien maanden nog eens 3.8 miljoen. Steaua kan ook nog 2 miljoen euro aan bonussen binnenhalen, als Stanciu minstens 50% van de matchen over de komende twee seizoenen speelt. Stanciu wordt trouwens ook de duurste Roemeense voetballer ooit.

Steaua Boekarest was ook in onderhandeling met Southampton over een transfer van Stanciu, maar de Engelsen kozen uiteindelijk voor de Marokkaan Sofiane Boufal van Rijsel. Bij Anderlecht vindt Stanciu zijn landgenoot en voormalige ploeggenoot Alexandru Chipciu terug. Chipciu maakte in juli ook al de overstap van Steaua Boekarest naar het Constant Vanden Stockstadion.

Stanciu komt sinds 2013 uit voor Steaua Boekarest . Hij heeft al zeven caps en vier goals voor de Roemeense nationale ploeg. Stanciu was ook actief op het afgelopen EK in Frankrijk. Hij speelde in twee van de drie groepswedstrijden mee vooraleer Roemenië roemloos werd uitgeschakeld. Stanciu speelde dit seizoen ook al met Steaua tegen Manchester City in de voorrondes van de Champions League en viel toen op in positieve zin.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.