WielrennenJunioresEuregiowedstrijdin Kortessem

Gerben Thijssen tevreden met tweede plaats in Kortessem

Gerben Thijssen tevreden met tweede plaats in Kortessem

Gerben Thijssen was best tevreden met zijn tweede plaats. Foto: Freddy Vaes

Het kan niet alle weken feest zijn. Dat moest Gerben Thijssen zondag in Kortessem ondervinden. Maar met een tweede plaats was hij ook tevreden. Hij is duidelijk klaar voor een paar belangrijke weken. In functie van het WK?

We mogen zonder overdrijven zeggen dat deze Thijssen een fenomeen is. De lijst tegenslagen waarmee hij dit jaar af te rekenen kreeg, is immens.

Sleutelbeenbreuk

De laatste dateert van half juni toen hij in de Trofeo Karlsberg, na dubbele ritwinst, zijn sleutelbeen brak. Nadien schitterde hij nog op het EK op de piste. Maar piste en weg zijn twee totaal verschillende disciplines. Vorige week hervatte hij op de weg met meteen winst in een topwedstrijd. Nu tweede in Kortessem.

Kleinere wedstrijden

“Het gaat inderdaad prima”, knikt Gerben. “Jammer dat ik hier in Kortessem niet win, maar dat is koers. Hier leer ik in ieder geval weer iets uit. Dat ik zo vlot de spurt voor de tweede plaats kon winnen, stemt me toch hoopvol voor de komende belangrijke weken. Eerst wilde ik volgende week Remouchamps rijden. Maar Carlo Bomans heeft het me afgeraden. Te veel bergop voor mij. Dus rijd ik de volgende weken een paar kleinere koersen om dan weer eventjes de fiets aan de kant te zetten, hopend op een supercompensatie nadien.”

WK

Met het oog op het WK? “De selectie is niet gemaakt en er zijn veel kandidaten waarvan ik er ook eentje ben. Zeker omdat het parcours me ligt. Mocht ik erbij zijn, dan wil ik er ook 100% klaar voor zijn.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio