Circulatieplan in 5 wijken aangepast: knoop Rabot doorgehakt

Circulatieplan in 5 wijken aangepast: knoop Rabot doorgehakt

De bewoners van de Elyzeese Velden zien hun relatief rustige straat veranderen in een drukke invalsweg. Foto: dvh

Gent -

Een van de laatste knopen van het nieuwe circulatieplan is doorgehakt: het verkeer in de wijk Rabot. Van de Wondelgemstraat blijft de Stad af, maar het Griendeplein wordt geknipt voor wie stadinwaarts wil rijden.

Nog zeven maanden tot 3 april 2017, de datum van invoering, en het stadsbestuur sleutelt nog altijd aan het nieuwe circulatieplan. In vier wijken komen (kleine) aanpassingen: Sluizeken-Tolhuis, Sint-Jacobs-Macharius, Prinsenhof en de Blandijnwijk.

Voor de Rabotwijk, waar ook nog veel discussie was, is de knoop gisteren op een infoavond doorgehakt. Aan de knip van de Phoenixbrug wordt vastgehouden, maar dit wordt wél nog aangepast.

De Wondelgemstraat blijft zoals ze is. Oorspronkelijk was eenrichtingsverkeer gepland, maar de handelaars verzetten zich. Ook het eenrichtingsverkeer op Wondelgembrug, het brugje aan het einde van de Wondelgemstraat, komt er niet.

Nieuw is dat het Griendeplein, het kruispunt naast de gesloopte Rabottoren, geknipt wordt in één richting. Verkeer uit de Wondelgemstraat of Gebroeders De Smetstraat zal richting stadscentrum op het Griendeplein op een verbod botsen. Ze zullen alleen kunnen terugkeren. Auto’s die de stad uit willen, mogen wel nog over het Griendeplein. De Wondelgemstraat wordt zo enkel een uitvalsweg.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio