Niet iedereen blij met plannen Kathleen Aerts: “Ik wist van niets”

Kathleen Aerts Foto: Joris Herregods

Muzikale duizendpoot Johan Verminnen uit in Dag Allemaal zijn bedenkingen bij de plannen van Kathleen Aerts. De voormalige K3-zangeres wil in haar nieuwe thuisland Zuid-Afrika doorbreken met de single ‘Die Roos’, een bewerking van de hit van Ann Christy. “Ik heb de Nederlandse tekst geschreven, dus zou er toch iets - euh - geregeld moeten worden.”

LEES OOK. Ex-K3 openhartig: “Ik dacht dat mijn moeder te veel dronk”

Het was de Amerikaanse zangeres Bette Midler die in 1979 ‘The Rose’ uitbracht, een jaar later zong Ann Christy de Nederlandstalige versie in. De tekst ervan werd geschreven door Johan Verminnen.

De zanger, tot begin dit jaar de topman van auteursrechtenvereniging Sabam, vindt het vreemd dat hij niet op de hoogte gebracht werd van de plannen van Kathleen Aerts. “Hm, ik wist daar niks van”, zegt hij in Dag Allemaal. “Best vreemd, want ik heb de Nederlandse tekst toch geschreven. Dus zou er toch iets - euh - geregeld moeten worden... Als die nieuwe tekst te veel gebaseerd is op die van mij, zal die Zuid-Afrikaanse tekstschrijver toch met mij moeten delen hoor. Al kan het ook zijn dat Kathleen de toelating heeft gekregen van Bette Milder of andere rechtenhouders. Dat zullen we eens moeten nagaan.”

LEES OOK. Demente moeder Kathleen Aerts fleurt op als dochter voor haar zingt

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees