'Ex on The Beach: Double Dutch' doet 'Temptation Island' verbleken: dit was de eerste aflevering

'Ex on The Beach: Double Dutch' doet 'Temptation Island' verbleken: dit was de eerste aflevering

Wayne, Ashley, Nick, Puru, Gaga, Sherry , Shady en Monja

Nu 'Temptation Island' achter de rug is, is er een nieuwe guilty pleasure op televisie: 'Ex on The Beach: Double Dutch'. Het concept van het programma is eenvoudig. Acht Vlaamse en Nederlandse vrijgezellen vertrekken op reis voor een zomer vol liefde en alcohol, tot onverwachts ook hun exen opduiken op het strand. De ingrediënten voor drama, veel drama.

De eerste aflevering van 'Ex on The Beach: Double Dutch' - gebaseerd op het internationale succes van de Amerikaanse versie - was afgelopen zondag te zien op MTV. 

Acht Vlaamse en Nederlandse singles maken zich klaar om twee weken te feesten, te daten en te flirten onder broeierige temperaturen en in een tropische setting. De perfecte omstandigheden voor prille romances, een one-night-stand of misschien wel het vinden van de ware liefde. 

 

De singles 

De eerste vrijgezel die aankomt op de bestemming is Wayne (24). De Nederlander is - naar eigen zeggen - vaak hard to get, maar soms een slet. Zijn aantal bedpartners telt hij niet meer. Zijn droomvrouw: een puur meisje dat van snoeiharde techno houdt, ballonnetjes voor hem maakt op de afterparty en een beetje psycho is. 

Nadien arriveert schoonheidsspecialiste Monja (21) op het strand. De jongedame uit Vlaams-Brabant vindt zichzelf geen Einstein, maar zoekt zeker geen domme jongen. Een bepaald type heeft ze niet, ze valt meer op het innerlijk. Eén criterium is wel heel belangrijk: hij moet groot zijn. 

De volgende in de rij is Puru (24). Voor de Nederlander bestaat de droomvrouw uit een blend van alle windstreken met groene ogen, dikke billen en flinke borsten. Wat hij aan een dame kan geven, zijn "zijn hart, een intelligent gesprek en zijn absurd grote spieren". 

De Oost-Vlaamse Gaga (22) vindt vooral dat je dingen moet doen waarvan je dacht dat je ze nooit zou doen. Van elke ervaring of fout word je tenslotte wijzer, toch? Gaga valt op donkere types, donker haar en lichte ogen. 

Dan duikt er plots een bekend gezicht op aan de villa: Shady (24) van 'Temptation Island'. De Nederlandse levensgenieter hoopt zijn grote liefde eindelijk te vinden. Hij houdt van arrogante vrouwen met een "grote muil". 

Oost-Vlaming Nick (26) is de laatste man in de rij. Het grootste deel van zijn leven staat in het teken van feesten. Hij is niet graag alleen, dus hoopt hij een leuk meisje te leren kennen. Nick wil vooral een langharige prinses in de keuken, een dame op straat en iemand die zijn hoge libido deelt. 

Ashley (20) houdt van mannen met een licht getinte huid en tattoos. Het iQ van de Nederlandse? "Een 7,9, net geen 8", zo zegt ze zelf. 

De laatste single is Cherry (27). Ze wil de perfecte man ontmoeten met brains, een vlotte babbel en een dikke, vette portemonnee. Meiden in haar buurt kunnen maar beter oppassen, want als ze haar zinnen heeft gezet op een man, is haar bijnaam 'Satan' eerder van toepassing dan haar bijnaam 'Cherrybaby'. 

v.l.n.r.: Ashley, Monja, Cherry, Shady, Gaga, Wayne, Nick en Puru

Een nachtmerrie

Tijdens de eerste 24 uur zit de sfeer er meteen goed in. De singles gaan met elkaar op date en tussen de meesten klikt het ook echt. De eerste tongen hebben elkaar alvast gekruist. Alleen bij Cherry en Puru lijkt de vonk niet over te slaan. 

De vrijgezellen laten het alleszins niet aan hun hart komen, en organiseren de eerste avond een stevig feestje. Ashley en Nick delen zelfs al het bed met elkaar. Ook al herinnert de Nederlandse er zich de volgende ochtend maar weinig van...

Die ochtend slaat de sfeer echter om. Aan tafel weerklinkt een vreemd geluid vanonder een stolp: de Tablet of Terror. Pas dan ontdekken de kandidaten waaraan ze precies begonnen zijn. Een avontuur dat vooral bij Ashley paniek veroorzaakt. Terecht, want zij wordt ook als eerste geconfronteerd met haar ex. 

Haar voormalige vriendje Sokratis kijkt alvast uit naar het avontuur, maar voor Ashley is hij een onaangename aanvulling. 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees