Slachtoffers aardbeving boos op ramptoeristen: “Stop met selfies maken”

Slachtoffers aardbeving boos op ramptoeristen: “Stop met selfies maken”

Foto: AP

Elke grote ramp brengt ramptoeristen met zich mee. Dat is helaas ook al enkele dagen het geval in de door de aardbeving getroffen Italiaanse dorpjes. Het is er een komen en gaan van mensen die in het echt willen zien wat er precies allemaal gebeurd is. En de bewoners, die kunnen daar niet meer mee lachen.

Zo heeft Simone Rendina (26), bewoner van het getroffen Pescara del Tronto, stilaan haar buik vol van de vele ramptoeristen. “Ze nemen foto’s van zichzelf terwijl ze voor een kapot huis staan. Nadien posten ze hem trots op Facebook. Hoe onrespectvol kan je zijn!”.

“Ons dorpje is geen toeristische attractie zoals Disneyland. Mensen zouden op z’n minst een beetje respect mogen tonen om wat hier enkele dagen geleden gebeurd is. Ik hoorde zelfs een groep de weg vragen naar Amatrice, een ander getroffen dorpje. Hebben die mensen echt niets beters te doen?”, klaagt Rendina.

Slachtoffers aardbeving boos op ramptoeristen: “Stop met selfies maken”
Foto: Photo News

Verjaagd door politie

Een reporter van de Britse krant The Sun die ter plaatse was, vroeg enkele ramptoeristen waarom ze foto’s aan het maken waren. “We waren in de buurt en wilden weleens een kijkje komen nemen. Zoiets zie je namelijk niet elke dag.”

Intussen heeft de politie zijn handen vol met het verjagen van de ramptoeristen, die regelmatig de weg blokkeren om foto’s of selfies te maken van de kapotte gebouwen.

In het dorpje Pescara del Tronto kwamen door de aardbeving 49 mensen om het leven. Onder de slachtoffers bevond zich ook Giulia Renaldo (8), die met haar lichaam het leven van haar zusje redde.

Corrigeer

MEER NIEUWS