Telenet bouwt 1.000 nieuwe gsm-masten

Telenet bouwt 1.000 nieuwe gsm-masten

Foto: BELGA

Telenet heeft vorige week de werken opgestart voor de modernisering van het mobiele netwerk van Base. het telecombedrijf ging hiervoor in zee met de Chinese technologieleverancier ZTE, zo meldt het bedrijf dinsdag. De komende weken moeten ook de werken voor de bouw van nieuwe masten van start gaan.

Telenet rondde eerder dit jaar de overname van Base, de derde mobiele operator van het land, voor 1,3 miljard euro af. Het bedrijf kondigde nadien aan dat het de investeringen in het Base-netwerk zal versnellen. Er is een sprake van een integratiekost van 300 miljoen euro, waarvan 250 miljoen euro aan investeringen in het nieuwe mobiele netwerk. Dat netwerk moet immers versterk worden omwille van de migratie van de meer dan 1 miljoen mobiele Telenet-klanten naar het BASE netwerk tegen 2018. Die klanten zitten nu nog op het Orange-netwerk (het vroegere Mobistar), aangezien Telenet voor de overname geen eigen netwerk had voor zijn mobiel aanbod.

Met ZTE is nu een langetermijnsamenwerking aangegaan voor de modernisering. “Concreet zal in de nabije toekomst de radio-uitrusting op de mobiele sites van Base integraal worden vervangen door stations van de nieuwste generatie.” De moderniseringsfase startte op 22 augustus in Limburg en Oost-Vlaanderen, met de update van een honderdtal mobiele sites.

De werken zullen duren tot het voorjaar van 2018. Voor het operationele en administratieve luik van de moderniseringswerken werken Telenet en ZTE samen met ENGIE Fabricom, PTM en TecICT.

Naast de modernisering zal Telenet tegen 2020 ook 800 tot 1.000 nieuwe gsm-masten bouwen. “Ook die werken zullen in de komende weken van start gaan.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees