WielrennenElite zonder contract

Toptalent Martijn Degreve haakt af na vijf pechjaren: “Zilver op WK hoogtepunt”

Martijn Degreve spurtte op het WK voor junioren in 2011 in Kopenhagen naar de tweede plaats. Foto: Belga

Brugge -

Martijn Degreve (Team 3M) kapt met wielrennen. “Mijn valpartij in de Ronde van Luik was de tegenslag teveel”, zegt de 23-jarige Brugse eliterenner zonder contract.

“Het was geen gemakkelijke beslissing, maar na lang nadenken heb ik de knoop definitief doorgehakt”, vertelt Martijn Degreve. “Het is tijd voor nieuwe uitdagingen in mijn leven. Het wielrennen heeft me veel bijgebracht. Ik kan fier terugkijken op een geweldige periode in mijn leven. Ik moet veel mensen bedanken, want zonder hen had ik nooit mijn loopbaan kunnen uitbouwen. Voor mij is en blijft het hoogtepunt mijn zilveren plak op het wereldkampioenschap voor junioren op de weg in 2011 in Kopenhagen.”

Dat jaar won Degreve ook de Ronde van Vlaanderen, de Internationale Niedersachsen Rundfahrt, het West-Vlaams kampioenschap en een rit in de Rothaus Regio Tour. Een veelbelovende loopbaan als klassiek renner wenkte, maar het draaide anders uit. Als belofte kende Degreve de ene tegenslag na de andere. Zware valpartijen, breuken, ziekte: nooit zat hij een volledig seizoen op zijn fiets. Dit jaar ging het weer compleet fout. In de Driedaagse van West-Vlaanderen-Johan Museeuw Classics moest hij ziek opgeven. Door een virale infectie stond hij maandenlang langs de kant. In de tweede seizoenshelft kwam hij stilaan weer boven water, maar een zware val in de Ronde van Luik met onder meer twee gebroken ribben deed de veer breken bij Degreve.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio