Jongeren barsten in tranen uit na snoeiharde confrontatie

Waarom gebruik jij een telefoon achter het stuur? Een reclamebureau stelde die vraag aan enkele jongeren uit Los Angeles. Er passeerden heel wat banale antwoorden en niemand leek zich echt bewust van de ernst van de vraag. Tot de jongeren plots een bezoekje kregen van een wel heel erg bijzondere gast ...

jdb

Instagram, Snapchat, Facebook, Twitter, ... de jongeren waren duidelijk niet verlegen om toe te geven da ze regelmatig hun geliefkoosde apps controleren achter het stuur. De redenen daarvoor waren heel uiteenlopend, en vooral niet dwingend. Terwijl er eentje toegeeft "dat ze intussen écht goed geworden is" in tegelijk rijden en haar smartphone checken, legt een andere jongere de verantwoordelijkheid zelfs volledig bij de passagier. "Hij moet maar waarschuwen wanneer het licht op rood staat."

Maar na een minuut slaat de sfeer van het filmpje volledig om. De jongeren krijgen namelijk bezoek van Jacy, een meisje dat enkele jaren geleden het slachtoffer werd van een onoplettende bestuurder die met zijn gsm bezig was. Bij het ongeval verloor Jacy haar beide ouders en geraakte ze zelf gedeeltelijk verlamd.

Na het ontroerende verhaal kregen de jongeren opnieuw de vraag waarom ze precies een gsm gebruiken achter het stuur. Deze keer mét Jacy erbij. Het moment waarop bij velen de veer definitief breekt ...

Het filmpje werd gemaakt in opdracht van "It Can Wait", een organisatie die sensibiliseringscampagnes maakt over de gevaren van bellen achter het stuur.

Aangeboden door onze partners

Meer video

Hoofdpunten

Keuze van de redactie