CLUBNIEUWS. Genk snoept Brabec af van Anderlecht, spannende dag voor Club Brugge en AA Gent

CLUBNIEUWS. Genk snoept Brabec af van Anderlecht, spannende dag voor Club Brugge en AA Gent

Anderlecht-doelwit Brabec, gisteren bij zijn hotel in Genk

Op de laatste dag van de transfermarkt moet Anderlecht vooral nog zijn defensie versterken. Het zet daarom alle zeilen bij om Nicolas Lombaerts (31) te halen, want de kans is opeens reëel dat hij de enige verdedigende aanwinst wordt. Kara raakt niet weg en RC Genk gaat aan de haal met het Tsjechische target Jakub Brabec. Spanning bij Club Brugge dat vandaag weet of het er alsnog in slaagt om Mehdi Carcela naar Jan Breydel te halen. Bij AA Gent werd een Italiaans bod op Thomas Foket geweigerd. Komt er vandaag nog een nieuw bod? Standard staat dan weer dicht bij een akkoord met “de nieuwe Santini”.

ANDERLECHT.Gemanoeuvreer voor Lombaerts, Kara geraakt niet weg

Bij Zenit Sint-Petersburg zijn ze nog altijd niet erg gehaast in het dossier-Lombaerts. De Russen willen eerst de transfers van Witsel (Juventus) en Ezequiel Garay (Valencia, Chelsea of Benfica) afronden, want dat gaat om tientallen miljoenen euro’s. Daarna rekent de Rode Duivel erop dat de Tsarenploeg na Garay nog een verdediger laat vertrekken.

De onderhandelingen zijn wel bezig en zowel Lombaerts als paars-wit willen de zaak tot een goed einde brengen via enkele manoeuvres. Zo is er afgestapt van het plan om de zestienvoudige international een contract van drie jaar met optie te geven en een jaarloon van 1,7 miljoen euro. Het gaat nu om een overeenkomst van twee jaar met optie, want dat geeft RSCA de budgettaire ruimte om meer geld op tafel te leggen bij Zenit. Zo kan de transferprijs toch richting drie miljoen of meer gaan. Gisteren informeerde het Turkse Besiktas nog, maar dat kan geen bankgaranties bieden.

Het blijft dus wachten op witte rook, want Lombaerts moet de defensieve patron worden. De man die wellicht Kara Mbodj zal moeten sturen. De Senegalees is blijkbaar een moeilijke onderhandelaar en gisteren trok Swansea met Alfie Mawson van Barnley een andere verdediger aan. Kara stapte op het vliegtuig naar Senegal voor een interland en was niet erg positief. Als Kara alsnog zou gaan, dan heeft Van Holsbeeck onder meer de piste Matt Miazga (21), een Poolse Amerikaan van Chelsea, achter de hand.

De technisch vaardige belofte Samy Bourard (20) is op weg naar het kunstgras van STVV, dat Belgen nodig heeft. Dodi Lukebakio veranderde van manager omdat hij nog weg wil. Dat kan een buitenlandse club worden, maar ook Charleroi, Lokeren of noem maar op. Conté hoopt dan weer vurig dat Oostende nog een plaatsje kan vrijmaken. En Fede Vico, die vertoeft in niemandsland.

RACING GENK. Limburgers snoepen Brabec weg voor neus van Anderlecht

Ondertussen profiteerde Genk van de situatie om de Tsjech Jakub Brabec weg te grissen. Paars-wit volgde die al twee jaar en nu kon hij Kara opvolgen, maar Genk-manager Dimitri De Condé ging hem gisteren persoonlijk ophalen op de luchthaven om hem naar zijn Genkse hotel te brengen.

Brabec legde in de Luminus Arena al een deel van zijn medische tests af en tekent in principe een contract voor drie seizoenen. Trainer Peter Maes is zeer verheugd, want de Tsjech is niet alleen een goed uitvoetballende concurrent voor Dewaest, hij kan ook als rechtsback uit de voeten.

CLUB BRUGGE.Allicht geen Carcela, wel een extra keeper

Vandaag wordt duidelijk waar de toekomst van Mehdi Carcela (27) ligt. Club Brugge probeerde de Marokkaan de afgelopen dagen te overtuigen om voor een avontuur in Brugge te kiezen, maar Carcela zelf lijkt voor Granada te gaan.

Gisterenochtend bevestigde voorzitter Bart Verhaeghe dat Club Brugge de Marokkaan probeert te overhalen om naar Brugge te komen, maar gaf meteen ook aan dat Club rustig blijft in deze transferstorm én dat de huidige kern al heel wat spelers op die positie telt. Carcela zou een eventuele overgang naar Brugge de laatste dagen dan wel overwogen hebben, volgens lokale media in Portugal en Spanje is het maar een kwestie van tijd voor de ex-Standard-man tekent bij FC Granada. Voor de Spanjaarden is de dribbelaar een topprioriteit. Tussen Carcela en Granada zou er al een akkoord zijn, de laatste details op clubniveau moeten nog worden afgerond.

Club Brugge is nog altijd op zoek achter een derde doelman en daarvoor zou het opnieuw in Frankrijk zoeken. Volgens L’Equipe toont Club interesse voor Paul Bernardon van Bordeaux. De Fransman zit er op een zijspoor en wil daarom andere oorden opzoeken.

AA GENT. Buffalo’s weigeren bod voor Foket

Thomas Foket leek gisteren op weg naar de Serie A. Zowel Udinese als Torino hadden een concreet bod gedaan op de 21-jarige sterkhouder van AA Gent, maar dat wimpelde beide pistes uiteindelijk af. Met Laurent Depoître, Matz Sels en Sven Kums liet het al drie sterkhouders vertrekken en Foket moet dus blijven. Al loop de mercato nog tot vanavond. Hein Vanhaezebrouck blijft ook nog altijd wild van Adrien Trebel van Standard, maar het financiële plaatje lijkt een moeilijk te nemen struikelblok.

Het is AA Gent duidelijk menens om Hannes Van Der Bruggen alsnog te overtuigen zijn contract te verlengen. Gisteren ontving de 23-jarige middenvelder een fel verbeterd voorstel voor drie seizoenen, dat in zijn entourage als een teken van respect wordt ontvangen.

STANDARD. Rouches dicht bij nieuwe Santini

Standard en Toulouse hebben een akkoord bereikt over de transfer van Aleksander Pesic. De 24-jarige en 1,90 meter grote Serviër is een type-Santini, het profiel waar het Standard aan ontbreekt. Pesic zit bij Toulouse op een zijspoor en onderhandelt nu met Standard om een persoonlijke overeenkomst te bereiken.

KV MECHELEN. Nigeriaanse international tekent contract

KV Mechelen bereikte gisterenavond een akkoord met de Nigeriaanse international Christian Osaguona. De 26-jarige spits tekende een contract tot eind dit seizoen met optie op een extra seizoen. Osaguona is wel nog niet meteen speelgerechtigd. Bij zijn vorige club RAJA Casablanca verbrak hij zijn contract na wanbetalingen. De FIFA moet dat ontslag nog rechtsgeldig verklaren vooraleer Osaguona vrijgegeven wordt en zijn competitiedebuut kan maken in België. KV hoopt binnen de vier weken groen licht te krijgen.

STVV.Dicht bij akkoord met middenvelder van Anderlecht

STVV staat dicht bij Samy Bourard, een 20-jarige Marokkaans- Belgische middenvelder die op een dood spoor zit bij Anderlecht. Gisteravond was er nog geen akkoord, maar het gaat de goede kant uit. Bourard speelde ooit voor STVV en heeft een jongere broer in de Truiense jeugd.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.