Tennis Tennis VlaanderenDubbeltornooi TC Lovendegem

Wouter Mussche: “Was eigenlijk vijf jaar geleden gestopt”

Wouter Mussche: “Was eigenlijk vijf jaar geleden gestopt”

Wouter Mussche: “Puur toeval dat ik met drie verschillende partners die tornooien won.” Foto: NDM

Gent / Aalter / Lovendegem -

Wouter Mussche behaalde op TC Lovendegem zijn derde overwinning van het seizoen in een dubbeltornooi. De 47-jarige Gentenaar toonde zich aan de zijde van zijn broer Joost (C15/4) in twee sets (6-4 en 6-2) sterker dan de tegenstanders Robby Geirnaert en Niels Schalck.

“We wisten dat we voor een moeilijke opdracht stonden”, zegt Wouter Mussche (C15/2). “Ik had onze opponenten in de halve finale aan het werk gezien, waardoor we op onze hoede waren. Geirnaert is B0 en Schalck is met zijn C0-klassement fors ondergewaardeerd. Ondanks de warme omstandigheden haalden wij een goed niveau en lieten we ons op relatief weinig foutjes betrappen. Wij wonnen de eerste set met 6-2 en trokken in de tweede set met 6-4 aan het langste eind. We overtroffen mijn verwachtingen nadat we in de halve finale iets moeizamer (6-4 en 7-6, red.) van Lieven Impens en Kenneth Verhaeghe hadden gewonnen.”

Je behaalde drie tornooizeges met evenveel verschillende partners.

“Dit was initieel zeker niet mijn bedoeling. Ik won het toernooi van TC De Krijte aan de zijde van mijn echtgenote Mieke Van Yper, wiens vraag om samen te spelen ik niet kon weigeren. Op het tornooi van TC Merelbeke kreeg ik van mijn goede vriend Johan Matthys de vraag om deel te nemen. We hadden er drie fel bevochten sets nodig om Julio Torres en Mark van Quickelberghe af te houden. Ik wou het bij twee toernooien houden, tot mijn broer Joost meldde dat zijn dubbelpartner had afgezegd voor TC Lovendegem. Ook hem wilde ik een plezier doen, maar nu mag het ophouden met aanvragen voor tornooien (lacht).”

Hoe lang ga je nog door?

“Het was vijf jaar geleden dat ik nog aan een tornooi had deelgenomen. Ik ondervond drie jaar lang hinder aan de schouder ,waardoor ik mijn racket in die periode niet veel heb aangeraakt. In de voorbije winter kon ik opnieuw serieus op een balletje slaan maar dacht ik niet aan competitie spelen.”

Wat zijn je verdere plannen voor de nabije toekomst?

‘Ik heb geen grote ambities in het tennis. Er zijn andere zaken in het leven waarin ik meer tijd en energie wil investeren. Ik ben geen lid van TC De Krijte, maar steek af en toe wel een handje toe.”

Wouter Mussche mag dan niet al te veel ambitie uitspreken, hij mag toch maar mooi drie zeges op zijn naam schrijven. Dat die allemaal hun eigen verhaal hebben, doet er eigenlijk niet zoveel toe. Hij bewijst nog altijd zijn mannetje te kunnen staan, en dat hebben de opponenten geweten.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio