Jongste wonderkind (12) begint aan zijn universitaire opleiding

Jongste wonderkind (12) begint aan zijn universitaire opleiding

Foto: AP

De meeste 12-jarigen spelen computerspelletjes of rijden met hun fiets. Maar niet deze jongen. Maak kennis met Jeremy Schuler (12), de jongste student aan een topuniversiteit.

Hij leerde zichzelf lezen toen hij twee was (in het Engels én het Koreaans), was amper 5 jaar toen hij The Lord of The Rings van J.R. Tolkien achter de kiezen had en amper een jaartje later had hoofdrekenen geen geheim meer voor Jeremy Schuler. Het jonge wonderkind was volgens officiële testen al op zijn tiende klaar voor de universiteit. Twee jaar later is het dan zover en is Jeremy begonnen aan zijn eerste jaar aan de Cornell-universiteit.

Jongste wonderkind (12) begint aan zijn universitaire opleiding
Foto: AP

In het geval van Jeremy valt de appel niet ver van de boom. Zijn beide ouders zijn ingenieur in het Space Center in Houston. Ze hebben zelf hun zoon onderwezen.

“We waren bezorgd over zijn omgang met andere kinderen”, zegt zijn moeder. “Op de speelplaats raakte hij overstuur door de andere kinderen die gillend rondrennen.”

“Maar wanneer we hem inschreven voor een wiskundeclub en een wiskundekamp, bloeide hij helemaal open. Hij was zeer sociaal. Hij had gewoon behoefte aan iemand met dezelfde interesses.”

Oudere vrienden

Jeremy zelf ziet het helemaal zitten. “Ik was aanvankelijk nerveus, maar nu ben ik eerder opgewonden dan zenuwachtig. Alle kinderen in het wiskundekamp waren ouder dan mij, dus ik ben het gewoon om oudere vrienden te hebben. Zolang ze maar van wiskunde houden.”

Echt veel moeite met de leerstof heeft Jeremy voorlopig niet. “De lessen zijn behoorlijk makkelijk tot zover, maar ik besef dat het binnenkort wel veel moeilijker zal worden.”

Aan de universiteit van Cornell University in Ithaca, New York, zien ze een grote toekomst voor Jeremy. “Het is natuurlijk riskant”, zegt Dean Lance Collins. “Maar gezien zijn traject, zal hij op een dag een probleem oplossen dat we nu nog niet bedacht hebben.”

Jongste wonderkind (12) begint aan zijn universitaire opleiding
Foto: AP
Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees