Van Keirsbulck maakt overstap naar Wanty

Van Keirsbulck maakt overstap naar Wanty

Foto: Belga

Guillaume Van Keirsbulck tekent eerstdaags een contract van twee seizoenen bij Wanty-Groupe Gobert. De 25-jarige West-Vlaming moet bij de Waalse procontinentale formatie de naar Cofidis vertrokken Dimitri Claeys vervangen als speerpunt voor de Vlaamse klassiekers.

Van Keirsbulck debuteerde in 2011 bij Quick Step en won voor de ploeg de Driedaagse De Panne-Koksijde, een rit in de Eneco Tour en de Omloop van het Houtland. De laatste jaren kon hij de grote verwachtingen – mede door blessures – niet meer inlossen en dus zoekt hij nu andere oorden op. Zaterdag werd er tijdens Parijs-Brussel nog ingebroken in zijn wagen die in de buurt van de finish stond. Onder meer zijn laptop werd gestolen.

Met de Fransman Guillaume Levarlet heeft de ploeg van Van Der Schueren nog een aanwinst beet. De ex-renner van FDJ en Cofidis moet zijn jonge landgenoot Guillaume Martin bijstaan in het klimwerk.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.