Extra premie van 400 euro als u met buren renoveert

Extra premie van 400 euro als u met buren renoveert

Foto: HH

Als u tien buren vindt om samen energiebesparende renovaties uit te voeren, zoals het plaatsen van dakisolatie, kan u daarvoor vanaf volgend jaar een extra premie van 400 euro krijgen.

Voor het plaatsen van muur- en vloerisolatie, hoogrendementsglas of een warmtepomp kan u vandaag al bij de Vlaamse overheid en bij uw netbeheerder energiepremies aanvragen. Daar komt vanaf 1 januari 2017 een premie bij ter waarde van 400 euro per gezin, voor energiebesparende wijkrenovatie. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Voorwaarde is dat u minstens tien huiseigenaars in uw straat, wijk of gemeente vindt (het hoeven niet allemaal buren te zijn) die hun woning energiebesparend willen renoveren en dat alle werken effectief worden uitgevoerd.

Samen renoveren is sowieso voordeliger omdat u de prijs bij de aannemer kan drukken. Om de extra premie te krijgen, komen alle kosten voor het uitvoeren van de werken in aanmerking, zoals het inschakelen van een deskundige of architect.

Voor het initiatief trekt de Vlaamse regering 10 miljoen euro uit. Zij ziet met de premie een kans om zijn klimaat- en energiedoelstellingen in 2020 sneller te bereiken.

Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open VLD) gelooft in het succes. ‘Er worden vandaag al groepsaankopen door de provincie georganiseerd. Dan moet ook dit mogelijk zijn’, zegt zijn woordvoerster Margot Neyskens.

U kunt de premie vanaf volgend jaar bij uw netbeheerder aanvragen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees