Ereburgemeester Coppieters overleden

Ereburgemeester Coppieters overleden

Alfons ‘Fons’ Coppieters. Foto: rr

Eeklo -

Maandag is ere-burgemeester Alfons Coppieters (92) overleden. Veertig jaar drukte hij als schepen, burgemeester, volksvertegenwoordiger en ACW-verbondssecretaris zijn stempel op Eeklo. Zijn stad neemt afscheid van een “geëngageerd politicus”.

Het politieke palmares van Alfons Coppieters in Eeklo en het Meetjesland is indrukwekkend. Raadslid, schepen, burgemeester, hij is het allemaal geweest. Tussen 1977 en 1985 was hij bovendien volksvertegenwoordiger voor de CVP in de Kamer. Onder Coppieters kreeg Eeklo een ander gezicht: nieuwe wijken werden gebouwd, het zwembad, de sporthal, de brandweerkazerne, de academies... Als voorzitter van de Meetjeslandse Bouwmaatschappij voor Volkswoningen liet hij duizenden sociale woningen optrekken in de streek.

“Fons Coppieters was 40 jaar politieke patriarch van Eeklo en het Meetjesland. Hij was een zeer sociaal geëngageerd politicus”, zegt huidig burgemeester Koen Loete (CD&V+), “maar hij bezat ook een heel grote dossierkennis en was een gedreven redenaar.”

Roni De Waele (Open VLD) volgde Coppieters in 1989 op als burgemeester van een regenboogcoalitie. “Fons was een aimabel man, met wie je afspraken kon maken. Hij heeft een nieuw elan gegeven aan Eeklo.”

De begrafenis vindt plaats in de Sint-Vincentiuskerk op zaterdag 10 september om 11 uur. Ereburgemeester Coppieters kan die dag ook begroet worden in de rouwkapel in het stadhuis van 10 tot 10.45 uur. Het rouwregister in het stadhuis kan vanaf donderdag getekend worden.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio