Delhaize gaat als eerste groenten kweken op dak van supermarkt

© Delhaize

Supermarktketen Delhaize verkoopt vanaf volgend jaar groentjes van op het eigen dak. Bovenop hun filiaal in Elsene plaatsen ze een moestuin van 350 vierkante meter met sla, tomaatjes en aubergines. Het is daarmee de eerste in ons land die met zoiets begint.

csn

Groenten rechtstreeks van op het dak van de supermarkt die in de winkelrekken terechtkomen, binnenkort is het de realiteit in het Boondael-filiaal van Delhaize in de Brusselse deelgemeente Elsene. “Het kadert in ons project rond duurzaamheid”, zegt woordvoerder Roel Dekelver. “Zo kunnen we de afstand tussen product en verkoop serieus inkorten. Elke dag wordt er geoogst en die groentjes komen in de winkel te liggen.”

Voor het proefproject neemt Delhaize stadsboer Simon Clissold (39) onder de arm. “Het zal natuurlijk nooit voldoende zijn om de winkel er volledig van te bevoorraden. Zie het als een extraatje.” Volgens hem zijn die groentjes perfect gezond. “Bij dergelijke projecten in New York werd daar onderzoek naar gedaan en bleek dat er geen sprake was van zware metalen.” Delhaize kijkt intussen in welke steden het nog zulke projecten kan starten. “Veel hangt af van het gebouw. Niet elk plat dak is geschikt. Het moet stevig zijn.” Naar verluidt zullen de prijzen van de groenten iets lager zijn dan die van de biologische in de supermarkt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer