Voetbal3de amateurklasseOMS Ingelmunster - FC Wetteren - Alteron Balaj heeft het naar zijn zin bij de ploeg van trainer Peter Devos

“Perfect samenspel met Emre Dönmez”

“Perfect samenspel  met Emre Dönmez”

Alteron Balaj: “Door het vertrouwen dat ik krijg, stijg ik boven mezelf uit.” Foto: Hendrik De Rycke

Wetteren -

FC Wetteren heeft de competitiestart tegen promovendus FC Lebbeke niet gemist. Zaterdagavond is er een ernstige test voor de Wetterse fusieclub tegen titelfavoriet Ingelmunster. Topschutter Alteron Balaj (24) wil bevestigen tegen de West-Vlamingen.

Drie keer scoren in de opener van de competitie moet een geweldige opsteker zijn.

Alteron Balaj: “Ik voel me goed in mijn vel. Het vertrouwen dat de club en de trainersstaf in me stelt, zorgt ervoor dat ik boven mezelf uitstijg. Winnen doe je niet alleen. Als spits blijf je afhankelijk van de aanvoer. Wat dat betreft, heb ik niet te klagen. Met Emre Dönmez, die zaterdagavond twee assists afleverde, klikt het zeer goed. Met de ogen dicht vinden we elkaar. De op training opgebouwde automatismen werpen hun vruchten af. Mijn tweede doelpunt kwam er na een persoonlijke actie en een heerlijke knal in de winkelhaak. Op training lukt dat vaak, maar in competitie is dat heel wat moeilijker. Scoor je dergelijk doelpunt in de hoogste klasse, dan wordt dat uitvergroot. Deze treffer had de camera's moeten halen.”

Je bent afkomstig uit Kosovo. Hoe verliep de integratie in België?

“Op 16-jarige leeftijd zakte ik naar België af. In het begin waren er problemen met de papieren. Via Sparta Petegem kwam ik bij SK Deinze terecht. Daarna volgden Eendracht Aalst, Eendracht Zele en SK Sint-Niklaas. In het nationaal voetbal doorliep ik al verschillende reeksen. Kiezen voor FC Wetteren is geen stap terug. Ik heb niet het gevoel dat ik nu onder mijn niveau voetbal. Ik herken me in de ambitie van de club. Meedoen voor de prijzen is hun en ook mijn uitdaging.”

Je loopt in het volle licht der schijnwerpers. De kans bestaat dat je in Ingelmunster weinig bewegingsvrijheid krijgt.

“Ik denk niet dat Ingelmunster zich voor eigen volk aan ons gaat aanpassen. Ik probeer zoals altijd mijn wedstrijd te spelen. Druk is er niet. De winst tegen FC Lebbeke was deugddoend en versterkte het vertrouwen. Een uitstekende bekercampagne kreeg meteen een verlengstuk.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio