vrouwenvoetbalSuper League KRC Genk Ladies

Sofie Van Houtven imponeert na sabbatjaar: “Nog niet klaar met voetbal”

Sofie Van Houtven imponeert na sabbatjaar: “Nog niet klaar met voetbal”

Sofie Van Houtven Foto: JILL DELSAUX

De ‘adoptie’ door de herentak doet de vrouwen van KRC Genk Ladies zichtbaar deugd. Blauw-wit startte de Super League voortvarend met een vier op zes. Voor doelvrouw Sofie Van Houtven - terug van weggeweest - kwamen daar nog twee clean sheets en een preselectie voor de nationale ploeg bovenop. Trekken ze zaterdag (16.00u) de lijn door tegen het matig gestarte EVA’s Tienen?

0-0 tegen titelkandidaat Anderlecht en 0-2 bij Heist. Daar hadden de Limburgers bij voorbaat voor getekend.

“Vorig seizoen verloren we nog drie keer tegen Anderlecht”, blikt doelvrouw Sofie Vanhoutven terug. “En Heist won toch maar mooi van OHL op de openingsspeeldag. We kunnen dus niet anders dan tevreden zijn. De naamswijziging, het logo, de omkadering… Het heeft voor een superpositieve sfeer gezorgd, waardoor we als ploeg ook snel groeien. Onze start is knap als je weet dat er toch heel wat aanpassingen gebeurden in het tussenseizoen.”

De ploeg ziet er inderdaad behoorlijk anders uit. En dat begint tussen de palen. Sofie Van Houtven is na een sabbatjaar dit seizoen opnieuw titularis ten nadele van Chloë Bellavia. “Ik ben er eigenlijk een seizoen tussenuit geweest, speelde maar een handvol matchen”, zegt de accountmanager. “Chloë deed het uitstekend, terwijl mijn focus bij de verbouwingen aan mijn huis lag. Maar ik heb vorig seizoen ook beseft wat voetbal voor mij betekent. Ik ben 29 jaar, maar was er nog niet klaar mee. Daarom ben ik vanaf april keihard beginnen trainen, met meer discipline dan ooit, om er dit seizoen weer te staan.”

Met succes. En dat is blijkbaar ook bondscoach Ives Serneels niet ontgaan, die Van Houtven - 21 caps - meteen weer bij de (pre)selectie voor de interlands tegen Servië en Engeland haalde. “Het is een bekroning voor mijn goede seizoenstart. Aan mij om te bevestigen.”

En dat is ook het devies van de voltallige ploeg, die zaterdag Tienen ontvangt. Vier bezoeksters - Meers, Lemmens, Malagrida en Jonckers - speelden vorig seizoen nog in Genk. Speciaal? “Als je iemand goed kent en er een fijne tijd mee had, ben je dan niet altijd extra gemotiveerd?”, vraagt de Diepenbeekse met Antwerpse roots zich af. “Daar komt bij dat de wedstrijden tegen Tienen, nogal een harde ploeg, historisch gezien altijd erg geladen zijn. Het wordt niet eenvoudig, maar als we onze ambities willen waarmaken en rond die derde, vierde plaats eindigen, moeten we ze thuis eigenlijk gewoon pakken.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio