Politie deelt schokkende foto’s van kleuter die op achterbank zit nadat ouders overdosis heroïne hebben genomen

© East Liverpool Police Department

© East Liverpool Police Department

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Er is heel wat ophef over een foto die de politie van East Liverpool (Ohio, Amerika) heeft gedeeld van een man en een vrouw die een overdosis hebben genomen in hun auto, terwijl er een vierjarige jongen op de achterbank zit.

lbo

Agent Fred Flati zag de Ford van James Acord rijden in West Virginia nadat er een oproep was binnengekomen van een “dronken chauffeur”. De auto zigzagde wat en kwam tot stilstand in een hoek van de straat. Flati kwam dichter en zag de 47-jarige Acord in de wagen zitten met zijn ogen wagenwijd open. Hij kon nauwelijks nog praten. Acord zei dat hij zijn passagier, Rhonda Pasek, naar het ziekenhuis aan het brengen was, zo stond in het politierapport. De twee hadden net drugs genomen.

Nadat Acord geprobeerd had de wagen opnieuw te starten, dook Flati in de wagen, zette hij de motor uit en nam hij de sleutels af.

Op dat moment merkte Flati dat er ook nog een jongen in de auto zat op de achterbank. Later bleek het om de kleinzoon van Rhonda Pasek te gaan. Pasek zelf was op dat moment al buiten bewustzijn. Een paar seconden later verloor ook Acord zijn bewustzijn door de overdosis.

De twee werden naar het ziekenhuis overgebracht en kregen medicatie die gebruikt wordt bij overdosissen.

“We vinden het nodig deze foto’s te tonen om ook de andere kant van drugs te tonen. We willen kinderen die hier mee te maken krijgen, een stem geven”, zo staat op de Facebookpagina van East Liverpool (Ohio). “We begrijpen dat de foto’s schokkend kunnen zijn en we excuseren ons daarvoor, maar het wordt tijd dat mensen die geen drugs gebruiken ook zien waar we dagelijks mee geconfronteerd worden. De drug heroïne heeft een stevige greep op sommige gemeenschappen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen