Ageas eenzame stijger in Bel20

Ageas eenzame stijger in Bel20

Foto: BELGA

Op de beurs van Brussel heeft de Bel20-index de week vrijdag afgesloten met een verlies van 1,07 procent tot 3.582,28 punten. Van de twintig aandelen in de korf wist alleen Ageas uit het rood te blijven.

Ook elders in Europa kleurden de beursindexen vrijdag opnieuw rood, nadat ze een dag eerder, op Londen na, ook met verliezen de dag waren uitgegaan. Vrijdag kwamen uit Duitsland opnieuw tegenvallende economische cijfers.

Het grootste verlies vrijdag was er in de Bel20 voor Ahold Delhaize (-3,00 procent tot 20,87 euro), nadat ING de supermarktketen had geschrapt van zijn favorietenlijstje. Het gaat om het vijfde verlies op rij voor het aandeel. Donderdag was Ahold Delhaize ook al de rode lantaarn, toen met een verlies van 2,12 procent tot 21,52 euro.

Daarna volgen bij de grote waarden onderaan de tabel Uimcore (-2,63 procent tot 52,49 euro), Cofinimmo (-2,34 procent tot 110,55 euro), Colruyt (-1,82 procent tot 49,49 euro) en Solvay (-1,80 procent tot 98,89 euro). Alleen verzekeraar Ageas wist vrijdag in de Bel20 het hoofd boven water te houden, en sloot af met een winst van 0,61 procent op 32,31 euro.

Ook op de brede markt werden vrijdag veel verliezen genoteerd. Dat was niet het geval voor IT-bedrijf Econocom (+3,55 procent tot 11,97 euro), nadat KBC Securities zijn advies had opgetrokken naar ‘kopen’.

De Europese beurzen sloten donderdag ook al met verlies, toen te wijten aan de vergadering van de Europese Centrale Bank (ECB). De ECB zei dat er geen extra stimuleringsmaatregelen komen.

In de Verenigde Staten zijn de beurzen vrijdag ook met verlies aan de handel begonnen. Behalve met toespraken van een aantal bestuurders van de Federal Reserve, vooruitlopend op het rentebesluit van de centrale bank later in de maand, moeten beleggers het er stellen met een nagenoeg lege agenda.

Corrigeer

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees