Bloemen voor Rohan Dennis in Groot-Brittannië, Cummings redt leiderstrui

Bloemen voor Rohan Dennis in Groot-Brittannië, Cummings redt leiderstrui

Foto: belga

Na zijn tweede plaats in de tijdrit zaterdagochtend heeft Rohan Dennis (BMC) de namiddagrit in de Ronde van Groot-Brittannië op zijn palmares gebracht. De Australiër sprong weg in het slot en bleef een sprintend peloton voor in Bristol. De Argentijn Maximiliano Richeze (Etixx-Quick Step) werd tweede op zes seconden, voor Dylan Groenwegen (Team LottoNL-Jumbo). Stephen Cummings (Dimension Data) behoudt zijn leiderstrui.

De etappe werd gekleurd door een vroege vlucht met Boy van Poppel, André Greipel, Diego Rubio en Gorka Izaguirre, maar veel voorsprong kregen de vluchters nooit in deze korte rit, maximaal 1:25 van het peloton.

Toen de voorsprong zakte naar 45 seconden op zo’n 12 km van het eind, besloot Greipel, winnaar van de openingsetappe, alleen zijn kans te gaan, maar hij kreeg geen ruimte van zijn medevluchters. Op zo’n 5 km van het eind werd het kwartet gegrepen en zag het er naar uit dat er zou gesprint worden om de zege. Dat was buiten Tom Dumoulin en Rohan Dennis gerekend die er op 2 km van het eind vanonder muisden. Leider Stephen Cummings zag het gevaar en probeerde zijn trui te redden. Dat lukte, maar de dagzege ging wel naar Dennis, goed voor zijn derde overwinning van het seizoen nadat hij zich tot Australisch kampioen kroonde in het tijdrijden en ook de tijdrit won in de Ronde van California (2.BC).

Xandro Meurisse finishte op een zesde stek op zes seconden met de rest van het peloton. Cummings behoudt de leiderstrui, maar ziet zijn bonus wel zakken naar 26 seconden op Rohan Dennis. De rittenkoers eindigt zondag.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.