Samuel Dumoulin klopt Baptiste Planckaert in sprint Tour du Doubs

Samuel Dumoulin klopt Baptiste Planckaert in sprint Tour du Doubs

Foto: Photo News

Samuel Dumoulin (AG2R) heeft zondag in Frankrijk de Tour du Doubs (Fra/1.1) gewonnen. De Fransman was na 182,8 kilometer van Morteau naar Pontarlier de snelste van een kopgroep die voorop bleef. Hij haalde het voor onze landgenoot Baptiste Planckaert (Wallonie-Bruxelles) en Thibault Ferasse (Arméé de Terre).

De wedstrijd werd gekleurd door een vroege vlucht met vier renners die al na enkele kilometers vorm kreeg: Benoît Cosnefroy (Franse selectie), Marc Fournier (FDJ), Dylan Kowalski (Roubaix Lille Européenne) en Tristan Marguet (Team Roth), maar heel lang zouden ze niet voorop blijven.

Uiteindelijk kregen we een kopgroep van zo’n 30 renners die zo’n 3 minuten namen op het peloton, op 40 kilometer van het eind. De winnaar zat vooraan en hoewel Alo Jakin, Elie Gesbert, Guillaume Levarlet, Julien El Fares, Sebastien Reichenbach, Flavien Dassonville en Julien Duval in de finale probeerden te verrassen, keerde een grote groep nog terug. Jakin sprong weg op de laatste klim, maar zag nog een groepje met Pozzovivo, Dumoulin, Reichenbach, Sepúlveda, Edet, Planckaert en Ferrasse terugkeren. Pozzovivo schikte zich in de knechtenrol en hield alles samen, waarna Dumoulin het afrondde in de sprint. Hij volgt op de erelijst Eduardo Sepulveda op.

Corrigeer