Westerlo ontslaat coach Bob Peeters wegens “toenemende druk”

Westerlo ontslaat coach Bob Peeters wegens “toenemende druk”

Foto: VDB

Bob Peeters is niet langer de coach van KV Westerlo, dat na zes speeldagen met amper één puntje laatste staat in de Jupiler Pro League. Hij werd het slachtoffer van de tegenvallende resultaten en een povere 1 op 18. De trainingen bij de rode lantaarn zullen tijdelijk geleid worden door het trio Vedran Pelic, Paul Peeters en Eric Reenaers, dat meldt Westerlo.

“De vernieuwde raad van bestuur van KVC Westerlo heeft besloten om de samenwerking met Bob Peeters te beëindigen”, klinkt het op de website van de club. “De toenemende druk op het nieuwe project en de belangrijke wedstrijden in het vooruitzicht noopten de club tot deze maatregel. KVC Westerlo hoopt hiermee de terugkerende negatieve sportieve resultaten om te buigen in positieve resultaten om zo in veiliger vaarwater te belanden.”

“KVC Westerlo wenst trainer Bob Peeters te bedanken voor de onverdroten inzet en de zeer professionele samenwerking en wenst hem alle succes toe in de toekomst.”

Een opvolger is er nog niet aangeduid. 

4-1 wordt Peeters fataal

De voormalige Rode Duivel was nog geen jaar aan de slag in de Kempen.  De 42-jarige Bob Peeters was sinds 16 november 2015 aan de slag als trainer bij KVC Westerlo, hij volgde toen Harm Van Veldhoven op. Peeters slaagde erin om de nakende degradatie te vermijden, wat hem in april nog een contractverlenging voor twee seizoenen opleverde. 

Hij is nu echter het slachtoffer van een rampzalige start. Peeters kon enkel in de openingswedstrijd van het seizoen in eigen huis tegen Standard (2-2) een punt sprokkelen en toen zat er zelfs meer in. In de daaropvolgende wedstrijden volgden er echter vijf nederlagen op rij, waardoor ‘Westel’ na zes speeldagen met één punt troosteloos laatste staat in de hoogste afdeling. Zaterdag werd nog met zware 4-1-cijfersverloren in Kortrijk, ondanks nieuwkomers Buyens, Christensen, Heylen, Manias en Miletic tussen de lijnen en een nieuwe tactiek. De supporters dansten toen nog cynisch de polonaise...

Peeters begon in 2010 als hoofdcoach bij Cercle Brugge, daarna volgden AA Gent, Waasland-Beveren, Charlton Athletic (Eng) en KSC Lokeren. Daar werd hij in oktober 2015 nogal abrupt opzij geschoven voor Georges Leekens, waarna hij dus naar Westerlo trok. Enkel bij Waasland-Beveren besliste de coach zelf om op te stappen.

Het is na Yannick Ferrera bij Standard de tweede coach dit seizoen werd ontslagen in de Jupiler Pro League. Ferrera moest in Luik plaats ruimen voor Aleksandar Jankovic van KV Mechelen, dat op zijn beurt Ferrera binnenhaalde als opvolger. Bij KV Kortrijk werd begin dit seizoen Bart Van Lancker aangesteld als hoofdtrainer, omdat Karim Belhocine niet over het vereiste Pro Licence-diploma beschikt.

 

Beluister nu de seizoensspecial van ‘Sjotcast’: awards 2019

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.