Vlaanderen wil opnieuw miljoen fietsbewegingen traceren

© *

Komende maandag 19 september start de tweede editie van de FietsTelweek. Het grootste fietsonderzoek in Vlaanderen leverde vorig jaar gegevens op over meer dan 1 miljoen fietsbewegingen. Dit jaar hopen de Fietsersbond en Fietsberaad Vlaanderen om nog beter te doen, en daar kan u bij helpen.

jns

De Fietsersbond en Fietsberaad Vlaanderen verzamelen volgende week samen met de gemeenten, de provincies, de Vlaamse overheid en fietsers uit heel Vlaanderen zeven dagen lang zoveel mogelijk fietsgegevens. Dat gebeurt via vaste en mobiele telpunten, aan de hand van manueel verzamelde gegevens én via de gratis FietsTelApp, die fietsroutes in kaart brengt. Met de app, die beschikbaar is voor iOS en Android, kunnen fietsers hun eigen fietsgedrag registreren en maken ze kans om een hoop prijzen te winnen. Wie wil meewerken aan het project moet de vernieuwde FietsTelApp gewoon installeren op zijn of haar smartphone. Alle fietsverplaatsingen van de gebruikers worden deze keer automatisch geregistreerd via achtergrondtracking.

De informatie over veel gebruikte trajecten, snelheden, herkomst en bestemming van fietsers wordt verzameld in een open-dataplatform over fietsgebruik. Bedoeling is om het fietsbeleid in Vlaanderen op basis van die databank verder te verbeteren.

Meer informatie:www.fietstelweek.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen