Amerikaanse toparts: “Mogelijk werd Hillary Clinton vergiftigd”

Amerikaanse toparts: “Mogelijk werd Hillary Clinton vergiftigd”

Foto: afp

Bennet Omalu, een van de meest gerenommeerde dokters van de Verenigde Staten, maant presidentskandidate Hillary Clinton aan een toxicologisch onderzoek te laten uitvoeren. “Ik vertrouw mr. Poetin en mr. Trump niet. Met die twee is alles mogelijk.”

De gezondheid van Hillary Clinton beroert nu al enkele dagen de gemoederen in de Verenigde Staten en ver daarbuiten. Is de democratische presidentskandidaat wel fysiek in staat om het machtigste politieke ambt ter wereld te bekleden? Haar dokter liet eerder al weten dat Clinton getroffen was door een longontsteking. Maar dokter Bennet Omalu heeft daar zijn twijfels bij.

“Ik moet de Clinton-campagne adviseren om een toxicologische analyse te laten uitvoeren van het bloed van mevrouw Clinton”, zegt hij op Twitter. ‘”Het is mogelijk dat ze vergiftigd is.”

In een daaropvolgende tweet wijst Omalu ook zijn hoofdverdachten aan: Republikeins presidentskandidaat Donald Trump en de Russische president Vladimir Poetin. “Met die twee is alles mogelijk.”

Verfilmd

Bennet Omalu dankt zijn reputatie aan de ontdekking van chronische traumatische encefalopathie in de hersenen van overleden American footballspelers. Het ‘punch drunk’-syndroom, dat vele atleten ontwikkelen doordat ze in hun carrière constant stoten tegen het hoofd krijgen, is zijn paradepaardje. Zijn kritiek op de agressieve sport leverde hem veel vijanden op, maar zijn verhaal werd ook verfilmd in Concussion, met Will Smith in de hoofdrol.

Amerikaanse toparts: “Mogelijk werd Hillary Clinton vergiftigd”
Bennet Omalu. Foto: Twitter
Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees