Douwe Egberts wil fabriek in Grimbergen sluiten: 274 jobs bedreigd

Douwe Egberts wil fabriek in Grimbergen sluiten: 274 jobs bedreigd

Jacobs Douwe Egberts wil de fabriek in Grimbergen sluiten. Foto: BELGA

Grimbergen -

Koffiebedrijf Jacobs Douwe Egberts wil zijn fabriek in Grimbergen sluiten. Er werken 274 mensen. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend.

De productie in Grimbergen zou stopgezet worden in januari 2017. Tegen dan zou het volledige productportfolio overgebracht zijn naar andere sites binnen het Jacobs Douwe Egberts-toeleveringsnetwerk, klinkt het.

Volgens het bedrijf “is het commercieel niet langer houdbaar om de Grimbergen-site uit te baten in de huidige context van het vernieuwde toeleveringsnetwerk”.

“Noodzakelijke stap”

“Het is met veel spijt dat we deze intentie om de fabriek in Grimbergen te sluiten aankondigen”, stelt Luc Volatier, global vice president operations bij Jacobs Douwe Egberts (JDE), in het persbericht. “Sinds de oprichting in 1973 heeft de fabriek in Grimbergen een belangrijke rol gespeeld in de levering van koffie in West-Europa. Hoewel we het harde werk van onze Belgische medewerkers zeer waarderen en erkennen, geloven we dat dit een noodzakelijke stap is om onze toekomstige business in de regio te verstevigen.”

“Wij evalueren voortdurend onze activiteiten om te zien hoe we kunnen en moeten voldoen aan de eisen van de consumenten”, zegt Sonja Wegscheider van Douwe Egberts. “In het geval van Grimbergen hebben we ontdekt dat we geconfronteerd worden met een overcapaciteit, vandaar dat de ondernemingsraad hebben ingelicht van het voornemen om de site te sluiten.”

De fabriek gaat normaal gezien in januari 2017 dicht. “Aangezien we hier over een collectief ontslag spreken, moeten we de wet Renault volgen. Wij starten zo snel mogelijk met een consultatie- en informatieronde”, klinkt het.

JDE belooft alvast dat de betrokken medewerkers “de meest efficiënte ondersteuning krijgen” in geval de sluiting bevestigd wordt.

Bij Douwe Egberts in Grimbergen worden koffiepads, koffiebonen en gemalen koffie gemaakt.

Zoveelste herstructurering

Het is intussen al de achtste grote herstructurering die in september wordt aangekondigd. Daarmee komt het aantal bedreigde jobs op een totaal van 3.872.

1 september: Caterpillar: 2.200 jobs bedreigd 2 september: Yusen Logistics: 120 jobs bedreigd 5 september: Axa: 650 jobs bedreigd 6 september: Printing Partners: 158 jobs bedreigd, CP Bourg Ottignies: 90 jobs bedreigd 8 september: Dana Belgium: 40 jobs bedreigd 13 september: P&V: 300 jobs bedreigd 14 september: Eurostation: 40 jobs bedreigd 15 september: Douwe Egberts: 274 jobs bedreigd

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio