Walter Benjamin brengt een boodschap van tolerantie en vrede

Slachtoffer terreuraanslag stelt tentoon in Joods Museum

Walter Benjamin blijft ondanks alles positief. Foto: Herman Ricour

Brussel -

Brusselaar Walter Benjamin verloor een been bij de aanslag op de luchthaven van Zaventem. Binnenkort stelt hij foto's tentoon tijdens de Affordable Art Fair. Het zijn warme en positieve foto's over Brussel.

“Ik heb Walter zo'n drie keer ontmoet voor de aanslagen,” zegt Stephanie Manasseh, die tien jaar geleden de Accessible Art Fair (AAF) bedacht en die sindsdien ook jaarlijks organiseert. “De eerste keer werden we aan elkaar voorgesteld door een gemeenschappelijke vriend, de tweede keer liepen we elkaar tegen het lijf in Israël, en de derde keer hadden we samen afgesproken in Brussel. Dat was in februari, een maand voor de aanslagen. Toen ik hoorde dat hij gewond geraakt was, ben ik hem gaan bezoeken in het hospitaal. Ik vond het ongelooflijk dat hij ondanks die vreselijke gebeurtenis positief gebleven is. Hij heeft niets van haat in zich, maar brengt een boodschap van tolerantie en vrede.”

Benjamin neemt als amateurfotograaf al dertig jaar foto's in Brussel. “Het Joods Museum is een mooie plek, maar ik zou de foto's even goed in een Marokkaans museum tentoonstellen,” zegt Benjamin. “Het is goed dat er evenementen zijn als de AAF waarop mensen van alle religies en culturen elkaar kunnen ontmoeten. Dat is belangrijk. Samenleven is niet genoeg, we moeten open staan voor de ander en elkaar leren kennen.”

www.accessibleartfair.com

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio