Sonny Colbrelli pakt de bloemen in Coppa Agostoni

Sonny Colbrelli pakt de bloemen in Coppa Agostoni

Foto: Photo News

Sonny Colbrelli (Bardiani-CSF) heeft donderdag de 70e editie van de Coppa Agostoni (cat. 1/1) op zijn palmares gebracht. De 26-jarige Italiaan toonde zich na 199 kilometer in Lissone sneller dan zijn landgenoten Diego Ulissi en Francesco Gavazzi in de sprint van een uitgedund peloton.

Een groepje van dertien renners reed weg in het begin van de wedstrijd: Lukaz Owsian, Fausto Masnada, Miguel Angel Benito, Hector Saez, Alexander Kolobnev, Roman Kustadinchev, Pier Paolo De Negri, Giacomo Berlato, Andrea Pasqualon, Nicola Genovese, Giorgio Bocchiola, Filippo Fortin en Nicola Gaffurini. Maximaal reden ze 6:15 voorsprong bij elkaar, waarna het peloton het tempo de hoogte in joeg.

Een na één werden de vluchters opgeraapt, het was Benito die het langst voorop bleef. Hij zag evenwel op 500 meter van de finish een uitgedund peloton over zich walsen. In de sprint toonde Colbrelli zich de snelste. Voor de Italiaan, die volgend jaar deel uitmaakt van het nieuwe Bahrein-Merida Team met kopman Vincenzo Nibali, is het de vijfde zege van het seizoen, na winst in de GP Citta di Lugano (1.BC), twee ritzeges in de Ronde van de Limousin (2.1) en een rit in de Tour du Poitou Charentes (2.1). Hij volgt op de erelijst zijn landgenoot Davide Rebellin op. .

# Belga context ## Related picture(s) [Coppa Agostoni - CYCLING NETHERLANDS AMSTE...]

View full context on [BelgaBox]

(belga)

Corrigeer