WielrennenEuropees kampioenschap in Plumelec - Benjamin Declercq rijdt met EK-wegrit een van zijn laatste koersen als belofte

“Sterk presteren in functie van ploeg”

© BELGA

Benjamin Declercq is er na het WK van vorig jaar nu opnieuw bij op de Europese titelstrijd in Bretagne. “Ik heb alles rond zo'n groot kampioenschap al eens meegemaakt en dat zorgt er voor dat ik weinig druk voel”, vertelt de Izegemse belofte.

GEERT STEVENS

“Je mag wel niet besluiten dat de wil om te presteren daardoor minder is”, vervolgt Benjamin Declercq meteen. “Integendeel, om meerdere redenen wil ik echt wel een goed EK rijden. Het zal zaterdag onrechtstreeks ook gaan over de WK-selectie. Wie hier sterk voor de dag komt, zal al met één been in de selectie voor Qatar staan. Dat wordt wel een heel ander kampioenschap waarin het er vooral op aan zal komen om in waaiers te rijden, maar ook dat is een facet dat ik beheers. Bovendien wil ik een mooi einde breien aan mijn carrière bij de beloften. Het staat vast dat ik volgend jaar prof zal worden. Ik kan nog niet verklappen bij welke ploeg ik zal debuteren, maar het is zeker dat een droom in vervulling gaat. In de resterende wedstrijden van het seizoen wil ik blijven aantonen dat ik die overstap heb verdiend.”

“Het EK-parcours gaan we pas vrijdag (vandaag, red) verkennen”, aldus de 22-jarige renner van EFC-Etixx. “Ik heb me al laten informeren en blijkbaar moet dit toch wel het terrein zijn dat me moet liggen. In andere wedstrijden op een vergelijkbare omloop heb ik al getoond wat ik kan en kan ik mooie uitslagen voorleggen. Wat mijn taak zal zijn in de ploeg? Dat weet ik nog niet. De ploegbespreking staat nog op het programma, maar we weten dat we een ploeg hebben met tal van afwerkers. Ikzelf streef niet meteen een plaats na maar wil wel een goede wedstrijd rijden in functie van de ploeg. Als er een andere Belg op het podium staat, zal ik even tevreden zijn.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus