‘Slechts’ 350.000 euro voor stukje geschiedenis op de snelweg

De FOD Financiën verkoopt een stukje nostalgie: drie oude douanekantoren. Die werden ­gebouwd in de jaren 80, toen er nog grenscontroles waren. Probleem is wel dat je op de snelweg niet mag wonen.

De douanekantoren van Aubange, langs de E411 op de grens met Frankrijk, en van Sterpenich (Aarlen), langs de E25/E411 op de grens met het Groothertogdom Luxemburg, worden openbaar verkocht omdat ze overbodig geworden zijn. Het gaat om gebouwen die dateren van begin jaren ‘80 toen er nog grenscontroles waren.

“Die onroerende eigendommen worden momenteel nog gehuurd door douaneagentschappen, maar worden nu dus verkocht”, zegt  Francis Adyns van de FOD Financiën.

"Niet om te wonen"

De minimum vraagprijs bedraagt 90.000 voor de douanepost van Aubange, waar nogal wat restauratiewerken moeten gebeuren. Voor het gebouw in Sterpenich (Aarlen) langs de  Luxemburgs-Belgische grens wordt 100.000 euro gevraagd. Het grootste gebouw, dat aan de Belgisch-Luxemburgse kant van de grens in Sterpenich (Aarlen), wil men  minimum 350.000 euro. Het pand is 224 vierkante meter groot.

“De gebouwen liggen in een gemend zonegebied. Ze kunnen gebruikt worden voor economische activiteiten zoals opslagplaats of als winkelruimte. Niet om in te wonen, dat is verboden”, zegt Johan Vanderborght van de Regie der Gebouwen.  (tg)

Corrigeer

MEER NIEUWS