"Ninja", een verhaal van onvoorwaardelijke dierenliefde van Tine Hertmans

Dichteres en schrijfster Tine Hertmans mocht zondagmorgen onder ruime belangstelling haar boek "Ninja" voorstellen in Papageno Art Gallery in Destelbergen. "Een prachtboek over de bijzondere vriendschap tussen een jongen en een hond", klinkt het bij de recensenten, en daar doen wij geen poot vanaf. Samen met illustratrice Sandrine Lambert schreef Tine andermaal uit haar hart, waar behalve liefde voor mensen ook heel veel liefde voor dieren uitspat. "Als poëzie een bundeling van emoties is, dan is dit kinderboek voor volwassenen of volwassenenboek voor kinderen een emotionele bom", vertelde Rik Joos in zijn inleiding.

"Ninja" vertelt het verhaal van Janus wiens zusje Jantien overleden is. In de eenzaamheid van het bos merkt hij een vastgebonden hond, die hij bevrijdt en meeneemt naar huis. Het is liefde op het eerste gezicht tussen de twee, maar de ouders van de jongen denken daar anders over, en willen de hond Ninja naar het asiel brengen. Een nieuwe klap voor Janus na het verdriet om de dood van zijn zus. "En om te weten wat er dan allemaal gebeurt, moet u het boek lezen", klonk het ongewild grappig bij de schrijfster gisterenmorgen.

Dat Tine haar leven voor een groot deel in het teken staat van dieren, illustreerde ze met de lezing van ander werk rond hetzelfde thema. Onder meer een prachtig gedicht waar de toehoorder een beetje op het verkeerde been wordt gezet, want het gaat niet over de liefde voor een vriendje maar voor een hond. Ook het afscheidsgedicht voor haar eigen hond Ninja, dat verscheen in haar bundel ‘Meliefje, Meliefje, wat wil je nog meer’, een opmerkelijk boek waarin bekende Nederlanders en Vlamingen over hun dierenliefde schreven, las ze met veel liefde voor het galerijpubliek. 

Sandrine Lambert heeft van "Ninja" een nog prachtiger boek gemaakt, met fijne illustraties. Zelf kende ze de overleden hond van schrijfster Tine Hertmans niet, maar op basis van foto's heeft ze het dier prachtig en herkenbaar in beeld gebracht. Sandrine liet zich gisteren nog van een andere kant zien: ze zong, speelde ukelele en nam plaats aan de piano tijdens de boekvoorstelling. 

De "emotiebom" Ninja is verkrijgbaar in de betere boekhandel en ook bij schrijfster Tine Hertmans zelf. Een deel van de winst van de verkoop gaat overigens naar de "Stichting Handen voor Pootjes", dat zich inzet voor binnen- en buitenlandse dieren en  de personen, organisaties en verenigingen die zich om deze dieren bekommeren. De link naar de Stichting vindt u hier

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio