Schrijven en performen, maar eerst Iepers leren

Schrijven en performen, maar eerst Iepers leren

Vorre legde de basis uit en liet de jongeren onmiddellijk aan hun teksten schrijven. Foto: thv

Ieper -

Het Huis van de Stad en A New Breeze van het JOC in Ieper liet dit weekend jongeren nadenken over dialect met een workshop spoken word. Het resultaat is binnenkort te horen in de tijdelijke tentoonstelling in het voormalige stadhuis.

Het Huis van de Stad laat Ieperlingen volop meedenken aan de invulling van het nieuwe Ieperse stadsmuseum. Dat gebeurt via negen verschillende thema's zoals Ieperse tradities, inspirerende Ieperlingen en het typische dialect verbonden aan de Vredesstad.

“Ieper lag dicht bij de grens en veranderde door de vele belegeringen noodgedwongen vaak van kant. Aspecten die hun invloed hebben gehad op ons dialect. Deze maand gaan we met ons participatieproject heel specifiek op zoek naar het favoriete Ieperse woord. Om ook jongeren te betrekken organiseerden we deze creatieve workshop”, zegt Katrien Goudeseune van Huis van de Stad.

Want Vorre, artiestennaam van schoenmaker Arne Deloffer, leidde zaterdag een groepje Ieperse jongeren binnen in de wereld van spoken word. Tussen de tentoonstellingskasten van het voortraject van het nieuwe Ieperse stadsmuseum werd een namiddag lang gezwoegd en gezweet aan teksten. “Over Ieper, de thema's van Huis van de Stad en vooral ook in het Iepers”, zegt Goudeseune.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio