Celebs

Angelina Jolie en Brad Pitt gaan scheiden

Acteur Brad Pitt en actrice Angelina Jolie gaan scheiden, meldt showbizzsite TMZ. Volgens de website zou een conflict over de opvoeding van hun kinderen aan de basis liggen.

TMZ, doorgaans goed geïnformeerd als het om showbizznieuws gaat, meldt dat Angelina Jolie op 15 september de scheiding van Brad Pitt heeft aangevraagd met als reden "onverzoenbare verschillen". De website verwijst naar bronnen dicht bij het koppel, die melden dat een conflict over de opvoeding van de kinderen aan de basis ligt van hun scheiding. Volgens deze bronnen is Angelina niet blij met de manier waarop Brad de kinderen opvoedt en zou ze het moeilijk hebben met zijn temperament. "Onze bronnen zeggen dat Angelina genoeg had van het cannabisgebruik en mogelijk ook het drankgedrag van Brad. Dat in combinatie met wat volgens haar een 'probleem met het beheersen van zijn woede' is, werd haar te gevaarlijk voor de kinderen", schrijft TMZ. Hoewel er geruchten zijn dat Brad Pitt het op de set van de film 'Allied' wel erg goed zou kunnen vinden met zijn tegenspeelster Marion Cotillard, zou er geen derde persoon in het spel zijn.  

Het koppel heeft zes kinderen, waarvan drie geadopteerde en drie biologische. Angelina Jolie zou het hoederecht over hen aangevraagd hebben en enkel bezoekrecht willen voor Brad Pitt, geen co-ouderschap. Hij zou legaal wel voogd blijven van de kinderen. TMZ beweert verder dat Angelina Jolie geen onderhoudsgeld voor zichzelf vraagt. Ze laat zich in deze scheidingszaak vertegenwoordigen door Lauren Wasser, die onlangs ook Johnny Depp verdedigde tijdens de onderhandelingen over zijn scheiding. 

 

Samen sinds 2004

Brad Pitt en Angelina Jolie leerden elkaar kennen op de set van de film 'Mr & Mrs Smith' in 2004, waarin ze een koppel speelden. Het duurde niet lang voor Brad en Angelina ook in het echte leven een relatie begonnen, hoewel Brad voor de opnames van de film nog getrouwd was met actrice Jennifer Aniston.

Angelina Jolie had toen al een geadopteerd zoontje, Maddox (15) uit Cambodia. Samen met Brad adopteerde ze ook Zahara (11) uit Ethiopië en Pax (12) uit Vietnam. Ze kregen ook drie biologische kinderen samen, Shiloh (10) en de tweeling Knox en Vivienne (beiden 8). Het koppel trouwde in 2014 in het grootste geheim in Frankrijk.

Geruchten

Er waren al langer geruchten dat het niet goed zou gaan met 'Brangelina', zoals ze in de pers genoemd werden. In november vorig jaar verscheen het koppel nog samen op de première van By the Sea, een film van Angelina Jolie over een huwelijk dat op de klippen loopt, waarin ze ook samen met Brad Pitt de hoofdrol speelde. "We hebben onze ruzies en problemen zoals elk ander koppel", zei Angelina toen over de steeds terugkerende geruchten. "Er zijn dagen waarop we elkaar gek maken en ruimte willen, maar de problemen in de film zijn niet onze problemen. Dan zouden we deze film niet hebben kunnen maken".

Beeld uit 'By The Sea'

De afgelopen maanden werd Brangelina nog zelden samen gezien: Angelina Jolie legde zich vooral toe op haar werk als VN-ambassadrice en ze bezocht eerder deze maand nog een vluchtelingenkamp in Jordanië. Brad Pitt was dan weer druk met zijn filmcarrière en zou bezig zijn met de bouw van een luxeresort voor toeristen in Kroatië.

Angelina was in het verleden al twee keer getrouwd: in 1996 met de Britse acteur Jonny Lee Miller, van wie ze drie jaar later scheidde, en in 2000 met Billy Bob Thornton, een huwelijk dat ook drie haar standhield. Brad Pitt was één keer getrouwd met Jennifer Aniston, die hij na 4.5 jaar huwelijk verliet voor Angelina Jolie. 

 

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees