Rahami aangeklaagd voor gebruik massavernietigingswapens en moordpoging op vijf agenten

Rahami aangeklaagd voor gebruik massavernietigingswapens en moordpoging op vijf agenten

Foto: AP

Ahmad Khan Rahami, de verdachte van de bomaanslagen in New York en New Jersey, is dinsdag onder meer in verdenking gesteld van het gebruik van massavernietigingswapens. Dat blijkt uit een document dat de procureur van Manhattan, Preet Bharara, heeft opgesteld. Eerder werd de 28-jarige man al in beschuldiging gesteld voor vijfvoudige poging tot moord op politieagenten.

Rahami werd dinsdag in verdenking gesteld voor het gebruik van massavernietigingswapens, bombardementen in de openbare ruimte, de vernieling van eigendommen en het gebruik van een wapen.

De explosie met springstoffen in New York, waarbij een dertigtal gewonden vielen, heeft ‘ernstige verwondingen en materiële schade voor miljoenen dollars’ aangericht, aldus het parket.

Rahami wordt ervan verdacht een snelkookpan vol explosieven te hebben doen ontploffen in New York op zaterdagavond. Daarnaast zou hij een artisanale bom hebben geplaatst in Seaside Park in New Jersey, die geen gewonden heeft gemaakt, en acht andere explosieven te hebben verstopt die niet zijn ontploft. Hij werd maandag opgepakt door de politie na een schietpartij, waarbij naast Rahami twee agenten gewond raakten. Voor die schietpartij werd de man maandag al in verdenking gesteld voor vijfvoudige poging tot moord.

Eerder raakte bekend dat de FBI in 2014 al een onderzoek heeft gevoerd naar Rahami. De speurders vonden toen geen elementen die deden vermoeden dat de man banden zou hebben met terrorisme, aldus de FBI.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees