“Tour de France heeft in 2017 twee ritten deels op Belgisch grondgebied”

“Tour de France heeft in 2017 twee ritten deels op Belgisch grondgebied”

Foto: Photo News

De officiële voorstelling van het parcours vindt pas op 18 oktober plaats in Parijs maar volgens l’Avenir zal de Tour de France in 2017 tijdens twee ritten (deels) op Belgisch grondgebied rijden. Luik zou fungeren als aankomstplaats, een dag later zou de start in Verviers worden gegeven.

De provincie Luik heeft een goede verstandhouding met de organisatoren van ASO en dat zou resulteren in twee ritten in en rond de Vurige Stede. Volgens l’Avenir vertrekt op zondag 2 juli 2017 de tweede etappe van de Tour 2017 in Düsseldorf (waar op dag één wordt gestart met een individuele tijdrit van 13 km) om aan te komen in Luik, via Möchengladbach en een lus in de omgeving van Düsseldorf.

De dag erna, op maandag 3 juli, zou de Tour dan in Verviers vertrekken voor een rit richting het Groothertogdom Luxemburg, waar Esch-sur-Alzette en Mondorf-les-Bains genoemd worden als mogelijke aankomstplaatsen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.