Basketbal2de landelijke vrouwenTigers Evergem - Blue Cats Ieper - Camille Cools en Tigers Evergem vegen de nul weg

“Puik werk van onze ploeg”

“Puik werk van onze ploeg”

Tigers Evergem - Ieper: Camille Cools zet zich door, opponente Ruth Leire komt bij haar reactie te laat. Foto: Marc Van Hecke

Evergem -

In tweede landelijke boekte Tigers Evergem afgelopen weekend een eerste overwinning. Ieper ging in de Evergemse sporthal met 61-50 voor de bijl. Een zege die Evergem de moeilijke seizoensstart doet vergeten en toelaat om de blik naar boven te richten.

Niks dan blije gezichten bij Tigers na afloop uiteraard. Niet in het minst bij Camille Cools, die eens te meer op een goeie prestatie kon terugblikken en al bij al heel snel haar draai lijkt te hebben gevonden bij haar nieuwe team.

Camille Cools: “Voor mij is het inderdaad mijn eerste jaar dat ik niet voor Jeugd Gentson speel. Vorig seizoen maakte ik daar deel uit van de C-ploeg, die uitkomt in eerste provinciale. Dat deze stap wat aanpassing vergt, behoeft uiteraard geen betoog. Gezien het niveauverschil wist ik op voorhand dat ik het beste van mezelf zou moeten geven om mij deze nieuwe manier van spelen eigen te maken. Intussen meen ik echter te mogen zeggen dat de integratie tot dusver heel vlot verliep.”

In die mate dat je jouw ploeg dit weekend zelfs mee aan de overwinning hielp?

“We speelden tegen Ieper een verdienstelijke partij. Het kan altijd nog beter, zeker in het begin van de wedstrijd, maar uiteindelijk hielden we de drie punten toch vlot in eigen huis. We hebben een ruime kern, waardoor coach Schepens volop kan roteren. Dit komt iedereen ten goede, zeker gezien de hoofdbetrachting van onze coach, die erin bestaat iedereen individueel beter te maken. Daarnaast wil hij ons ook als ploeg zien groeien. Op die manier moeten we in staat worden geacht een verlengd verblijf in tweede landelijke af te dwingen.”

Volgend weekend wacht jullie al een nieuwe belangrijke afspraak op het veld van Ronse Kluisbergen?

“Zij wachten net als Ieper nog op hun eerste overwinning. Toch moeten we ons hoeden voor al te optimistische voorspellingen. Sowieso zullen we weer vol aan de bak moeten. Onze eerste twee matchen verloren we met een aanvaardbaar verschil tegen moeilijke ploegen die tot nog toe geen enkele steek lieten vallen. Dit moet ons sterken naar de volgende wedstrijden toe.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio