Grootste contract ooit voor kranenbouwer Sarens uit Meise

Grootste contract ooit voor kranenbouwer Sarens uit Meise

Sarens haalde het grootste contract binnen uit z'n geschiedenis. Foto: jhp

Meise -

Kranenbedrijf Sarens uit Wolvertem heeft het grootste contract ooit uit z'n geschiedenis binnengehaald. Sarens mag voor liefst 450 miljoen euro meebouwen aan het grootste olieproject vandaag ter wereld in Kazachstan. Totale kost: 33 miljard euro.

Sarens, wereldmarktleider van kraanverhuur, zware hijsactiviteiten en speciaal transport, heeft de grootste projectovereenkomst in zijn geschiedenis ondertekend met Tengizchevroil ('TCO').

Dat consortium van de Amerikaanse oliegiganten Chevroil en ExxonMobil, het Russische Lukoil en de Kazachstaanse overheid exploiteert Tengiz, één van de grootste olie- en gasvelden ter wereld. Het Tengiz-veld, zowat 2.500 km2 groot, ligt ten noordoosten van de Kaspische Zee, in een barre streek waar de temperaturen tussen min en plus 40 graden schommelen.

“Gedurende de looptijd van het project (2017 - 2020) rekenen we op een bijkomende tewerkstelling van ongeveer 150 gespecialiseerde medewerkers op de verschillende locaties van het project, en ook ongeveer 250 lokale professionals uit de logistieke sector”, lichten voorzitter van de raad van bestuur Ludo Sarens en CEO Wim Sarens toe. “In Wolvertem zelf komen er een dertigtal gespecialiseerde medewerkers bij.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio