Tieners varen peperduur jacht van papa te pletter

Ze mochten het jacht van papa vorige zondag lenen om te genieten van de zon en de zee rond Saint-Tropez. Maar Lucas (18) uit Wervik en zijn vier vrienden lieten het luxejacht vastlopen op de klippen. Zij kwamen er zonder kleerscheuren vanaf, maar het jacht van 1,4 miljoen euro is reddeloos verloren.

frp

C’était une belle brochette d’amateurisme. Een knullig staaltje amateurisme”, zegt Eric Esters van de Franse kustwacht in Saint-Tropez. “Die jongens wisten nauwelijks hoe ze een roer moesten vasthouden.”

Gelukkig liep het goed af voor Lucas en zijn vrienden, allemaal tussen 18 en 20 jaar. “Ze zijn goed dooreen geschud, maar op een blauwe plek na mankeren ze niets”, zegt Pierre-Yves Barasc, directeur van Sauveteurs de Mer. “Eigenlijk is het een wonder. Ze vaarden veel te snel op een plek waar het water nauwelijks 60 centimeter diep is. Hun jacht had een diepgang van 2,70 meter. Nadat ze de rotsen raakten, zijn ze door de lucht gevlogen. Gelukkig voor hen kwam de boot recht op de rotsen terecht en is ze niet gekanteld. Voor hetzelfde geld waren ze morsdood.”

Volgens de kustwacht had Lucas van zijn vader, een industrieel uit het West-Vlaamse Wervik met een buitenverblijf in Port Grimaud, vlak bij Saint-Tropez, de toestemming om met zijn vrienden te gaan varen. Het jacht heeft een waarde van 1,4 miljoen euro. “Maar nu blijft er niet veel meer dan schroot van over”, zegt Eric Esters.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen