Duitser diende klacht in tegen gratis Gravensteen

Duitser diende klacht in tegen gratis Gravensteen

Foto: archief/cma

Gent - De Gentenaars mogen sinds 1 januari niet meer op elk moment gratis het Gravensteen binnen, zoals jarenlang het geval was. En dat steekt bij de Gentenaars, die trots zijn op hun burcht. De reden, blijkt nu: een Duitser die zich ongelijk behandeld voelde en een klacht indiende.

Toen de Gentenaars wel nog gratis het Gravensteen binnen mochten, was dat niet naar de zin van een Duitse toerist, die wél moest betalen en daarom bij Europa een klacht indiende. “Het kan dat we daarvoor op de vingers worden getikt”, zegt Doreen Gaublomme, directeur Historische Huizen.

Bovendien mogen Gentenaars gratis binnen tijdens de Gentse Feesten en op zondagvoormiddag van 10 tot 13 uur. “We hebben  het Gravensteen nu gelijk­-geschakeld met de andere musea.”

Emotionele band

Door Gentenaars te laten betalen, bespaart de Stad 70.000 euro. Maakt dat het verschil? “Dat bedrag is toch niet te verwaarlozen, maar in het geheel weegt het natuurlijk niet zo zwaar”, zegt Gaublomme. “Gentenaars krijgen nog altijd een reductie (7,5 ipv. 10 euro nvdr.)."

"Ik geef toe dat wie van hier is het Gravensteen en het belfort beschouwt als gebouwen die van hem zijn. Het zijn gebouwen waarmee we een emotionele band hebben. Maar zo veel Gentenaars kwamen uiteindelijk toch niet naar het Gravensteen."

"Vraag maar na: voor velen is het geleden van hun schooltijd dat ze er zijn geweest. We merken dat bij evenementen als Winterwonderkasteel de Gentenaars wél in groten getale komen. Enige dynamiek en vernieuwing kan dus geen kwaad.” 
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio