OFFERTE. Wat kost een draadafsluiting?

OFFERTE. Wat kost een draadafsluiting?

Foto: Betafence

Hoeveel moet je ongeveer neertellen voor een draadafsluiting? En wat maakt het prijskaartje goedkoper of net duurder? Ingrid Lassuyt van Betafence zet de belangrijkste kostenbepalers op een rijtje.

De meest bekende draadomheiningen zijn draadgaas op rol en de draadpanelen. Tuingaas op rol is goedkoper. Daar zit je op 10 à 15 euro per lopende meter voor een omheining van ongeveer 1,25 meter hoog. Dat is inclusief gaas, palen, toebehoren en btw, maar exclusief plaatsing. Voor een hogere afsluiting van 1,70 à 1,80 meter loopt de prijs op tot 17 à 24 euro per lopende meter.

Ga je voor draadpanelen, dan schommelt de prijs respectievelijk rond 40 en 55 euro per lopende meter.

Buiten de hoogte zijn er nog andere belangrijke elementen die de prijs doen stijgen of zakken. Een poortje is meestal nodig. Moet een omheining enkel je tuin begrenzen? Of moet deze vooral ongewenste gasten buitenhouden en kinderen en huisdieren binnenhouden?

Extra personalisatie- (bijv. kleur, accessoires …) en privacymogelijkheden (extra beschutting) spelen ook mee. En wil je je omheining ten slotte laten plaatsen door een professional, dan tikt dit natuurlijk mee aan.

Deze richtprijzen zijn zuiver indicatief. Surf naar Livios.be voor meer info over tuin. Of stel je eigen vraag via www.livios.be/vraagenantwoord.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees