Ook wijndomein Nobel verwacht goede oogst en krijgt ondertussen gouden label

© Archieffoto Frederiek Vande Velde

"We gaan er nog van horen, van de druiven van 2016, van België, echt waar", dat zei de Hagelandse wijnboer André Goemans in het journaal van één, zaterdag. Door de zeer uitzonderlijke warme weken die we er in België nu bijkregen, is Goemans vroeger dan normaal aan het oogsten geslaan: "de waarden van suiker en zuur van de druiven zijn zeer goed" aldus nog Goemans, die ook op de lage zuurtegraad van het sap van de druiven wees. Ook op wijndomein Nobel kijken ze positief en vol verwachting uit naar de oogst van 2016. Ondertussen kreeg wijndomein Nobel eerder deze week een gouden label voor de witte wijn Johanniter/bronner 2015. "

"Wijndomein Nobel nam dit jaar voor het eerst deel aan de wedstrijd Beste Belgische Wijnen 2016" aldus Laurence De Kerpel van wijndomein Nobel. "Die vond vorige woensdag plaats in Ter groene Poorte in Brugge. 105 wijnen namen aan de wedstrijd deel, het proeven gebeurde door een 50-koppige professionele jury samengesteld uit de vereniging van Vaamse sommeliers (VVS). Wijnen die een score van meer dan 85 op 100 haalden, kregen een gouden label. Onze Johanniter/bronner uit 2015 was daar bij. De uitreiking van de labels vindt plaats tijdens het wijnevement Megavino in oktober", aldus Laurence De Kerpel die er nog op wijst dat de scores dit jaar zo hoog lagen dat er enkel maar gouden labels werden uitgereikt.

In tegenstelling tot de Hagelandse wijnboer Goemans is het op wijndomein Nobel nog even wachten op het oogsten: "Het belooft inderdaad een zeer goed wijnjaar te worden. Door de mindere weersomstandigheden in het voorjaar zal het rendement weliswaar lager liggen dan vorig jaar, maar door de warme maand augustus en zeker de maand september zal de kwaliteit ongetwijfeld top zijn", aldus Laurence, die verwacht dat er bij Nobel wellicht binnen twee of drie weken geoogst wordt.

Alle info over Wijndomein Nobel op de site van het wijndomein.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus