Compton pakt zege in wereldbeker Iowa, Sanne Cant pas dertiende

De 37-jarige Katherine Compton heeft zaterdag de wereldbekercross bij de dames elite in Iowa gewonnen. De Amerikaanse was in deze tweede manche oppermachtig. De Franse Caroline Mani werd tweede voor de Amerikaanse Kaitlin Antonneau. Sanne Cant werd dertiende en beste Belgische. Compton is meteen ook de nieuwe leidster in de wereldbekerstand.

Sanne Cant begon goed aan de wedstrijd maar maakte dan op een technische strook een fout en zakte weg naar de achtergrond. Vooraan sloegen Compton en Katerina Nash de handen in elkaar. De Amerikaanse en Tsjechische renster konden de tweede ronde aanvatten met een kleine voorsprong op het drietal Catharine Pendrel, Ellen Noble en Caroline Mani. In de derde ronde kreeg Nash af te rekenen met pech en werd ze voorbijgereden door Mani en Pendrel. Zo kwam Compton alleen op kop te zitten.

De Nederlandse Sophie de Boer, vorige week in Las Vegas nog laureate, volgde op de zevende plaats. Ellen Van Loy reed op de twaalfde positie en was daarmee op een gegeven de beste Belgische in wedstrijd. Compton bleef autoritair doorkoersen. Nani volgde als tweede op 0:25. Antonneau en Nash streden voor de laatste podiumplaats.

Compton kwam nooit in de problemen en haalde het dan ook met 17 seconden op Mani. Antonneau ontdeed zich in volle finale van haar metgezel en kon zo als derde over de eindmeet rijden. De Nederlandse Sophie de Boer eigende zich uiteindelijk de zevende plaats toe. Sanne Cant werd dertiende op 2:39 van winnares Compton, gevolgd door Ellen Van Loy en Loes Sels.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.