Man werkt 40 jaar aan stamboom, maar resultaat mag er zijn

© pma

350 leden van de familie Van Meirhaeghe verzamelden zaterdag in Wortegem-Petegem, hun bakermat. Herman Meirhaeghe reconstrueerde de stamboom van alle familieleden tot 1200, en kwam tot de vaststelling dat koningin Mathilde van België een verre bloedverwante is.

Peter Malaise

Zaterdag kwam een kinderdroom uit voor Herman Meirhaeghe (67). 350 leden van de familie Van Meirhaeghe, Vanmeerhaeghe of Meirhaeghe en andere afleidingen kwamen samen in Elsegem, Wortegem-Petegem. Herman stelde er zijn twee boeken voor over de familie, het resultaat van 40 jaar opzoekingswerk en goed voor 850 bladzijden.

“We hebben een onderbroken lijn tot in het jaar 1200”, zegt hij met zekere fierheid. Aan een raam van de feestzaal hangt de volledige stamboom uitgeprint. Indrukwekkend, met takken in Wortegem, Kanegem, Huise en Zingem. Daarnaast zien we de stamboom van Mathilde d' Udekem d' Acoz. Zij is een rechtstreekse afstammeling van Willem Van Meirhaeghe, de overgrootvader van Lodewijck uit het begin van het verhaal. Of hoe de Van Meirhaeghes, zij het heel ver, verwant zijn met onze huidige koningin.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie