Celebs

Waarom deze bekende vrouwen op zoek zijn naar ‘twintig centimeter’

Waarom deze bekende vrouwen op zoek zijn naar ‘twintig centimeter’

Foto: Instagram

De voorbije weken poseerden bekende Vlaamse vrouwen voor een foto in dezelfde pose: met een lege ruimte van 20 centimeter tussen hun vingers. Zondag werd duidelijk waarom ze dat deden. De foto’s zijn een actie in het kader van ‘Geef om Haar’, de nationale borstkankercampagne van Think Pink.

Van Eva Daeleman en Danira Boukhriss tot Tatyana Beloy: veel vrouwelijke BV’s gaven met ruimte tussen hun vingers aan hoeveel 20 centimeter is. Ze voegden er op Instagram de tot voor kort mysterieuze hashtag #20cm aan toe en verklapten erbij dat men op 25 september zou weten wat die betekent.

 

Zondagochtend werd de campagne tijdens de Race for the Cure in Antwerpen gelanceerd en werd alles duidelijk. De 20 centimeter slaat op het feit dat vrouwen een stuk haar van die lengte kunnen doneren om dames te steunen in hun strijd tegen borstkanker. De staarten worden per kilo verkocht aan een bedrijf dat pruiken maakt. Met de opbrengst biedt Think Pink ook financiële steun aan vrouwen die zich geen haarstuk kunnen permitteren.

 

 

Van de BV’s zelf hebben nog niet veel vrouwen de schaar in hun lokken gezet omdat ze een te kort kapsel hebben of extensions dragen. Véronique De Kock deed het wel, zo toont ze op onderstaande foto. Graag haar doneren? Ga naar een knipdag van de organisatie, passeer bij een van de driehonderd geselecteerde kappers of stuur je staart op. Meer info via: www.geefomhaar.be

 

Externe links
Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees