350 familieleden en aanverwanten verzamelen bij voorstelling kroniek

Alle Meirhaeghes zijn afkomstig van Kanegem

Met 350 waren ze zaterdag in Wortegem Petegem, de Meirhaeghes, Van Meirhaeghes en Van Meerhaeghes, van wie geschiedenis teruggaat tot 1200. Foto: pma

Tielt -

Herman Meirhaeghe uit Kanegem maakte zaterdag zijn droom waar: hij verzamelde 350 familieleden met min of meer dezelfde naam. Ze kwamen bijeen in Wortegem-Petegem, hun bakermat. “Alle Meirhaeghes zonder ‘Van’ gaan terug op dezelfde stamvader uit Kanegem.”

Zaterdag kwam een kinderdroom uit voor Herman Meirhaeghe (67). 350 leden van de familie Van Meirhaeghe, Vanmeerhaeghe of Meirhaeghe en andere afleidingen kwamen samen in Elsegem, Wortegem-Petegem. Herman schreef twee boeken over de familie, het resultaat van veertig jaar opzoekingswerk en goed voor 850 bladzijden.

IN het boek vertelt hij over de Kanegemse tak, die in 1625 uitweek toen Jan Van Meirhaeghe van Nokere naar Kanegem verhuisde. Daar verloor de familienaam begin jaren 1700 het prefix ‘Van’. Onderzoek wees uit dat alle naamgenoten die vandaag de dag waar dan ook wonen, afstammen van een en dezelfde gemeenschappelijke stamvader.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio