Ryanair pakt volgende zomer uit met acht nieuwe bestemmingen vanuit België

Ryanair pakt volgende zomer uit met acht nieuwe bestemmingen vanuit België

Ryanair-ceo Michael O’Leary. Foto: EPA

De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair mikt volgend jaar op negen miljoen reizigers in België. Dat heeft topman Michael O’Leary dinsdag in Brussel gezegd bij de voorstelling van de zomerplanning voor volgend jaar. De prijskraker pakt vanaf volgende zomer ook uit met acht nieuwe bestemmingen: vier vanuit Zaventem en vier vanuit Charleroi.

Ryanair wil zowel in Zaventem als in Charleroi meer reizigers aantrekken. In Charleroi mikt het bedrijf met 79 routes op 5,8 miljoen reizigers en in Brussel met 17 routes op 3,2 miljoen reizigers. Tegenover de zomer van dit jaar zijn dat telkens drie routes extra. Ryanair zegt in België voor 6.800 jobs te zorgen.

Nieuwe zomerbestemmingen vanop Brussels Airport zijn Hamburg, Madrid, Malta en Milaan. Dat zijn alle vier bestemmingen die Ryanair ook komende winter al aanbiedt. De concurrentie is groot: ook Brussels Airlines vliegt naar Hamburg, Milaan en Madrid. Ryanair blijft in Brussel mikken op zakenreizigers, met onder meer frequente verbindingen met Berlijn en Dublin.

Maar ook de luchthaven in Charleroi blijft belangrijk voor de Ierse prijsvechter. Vanuit Charleroi start Ryanair nieuwe zomerroutes op naar Glasgow, Sofia, Toulouse en Timisoara. De frequentie op Bordeaux, Boekarest, Boedapest, Faro en Venetië wordt opgetrokken.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees