’Weerspannige’ student dient klacht in tegen politie vanwege mishandeling

’Weerspannige’ student dient klacht in tegen politie vanwege mishandeling

Youssef bracht naar eigen zeggen zo'n vier uur door in het hospitaal. Foto: ycs

Sint-Agatha-Berchem / Ganshoren -

Vier hechtingen boven de rechter wenkbrauw, een verstuikte enkel en heel wat blauwe plekken en schaafwonden. Dat beweert student Youssef Abdel Basset over te houden aan zijn ontmoeting met de politie. “Ik had nochtans niets gedaan”.

Donderdag 18 september, 19 uur, Hunderveldselaan, Sint-Agatha-Berchem. De twintigjarige Youssef Abdel Basset, student toegepaste taalkunde aan de Vrije Universiteit Brussel, is met twee vrienden op weg naar de neef van een kameraad. “Plots stopten vier zwarte auto's naast ons. Uit de eerste stappen twee mannen met matrakken die scheldend op ons aflopen. We wisten niet wat ons overkwam en liepen in de richting van het sportcentrum.”

“Dat het politieagenten waren, had ik in eerste instantie niet door. Ik was gewoon heel erg geschrokken. Een agent duwde met zijn knie tegen mijn kaak en sloeg me herhaaldelijk op mijn gezicht. Zijn collega nam een matrak en sloeg me net boven mijn wenkbrauw. Een derde sloeg met zijn matrak op mijn benen en mijn enkels.”

De familie van Youssef legde klacht neer bij Comité P. Ze nam ook een advocaat onder de arm.

Johan Berckmans, commissaris van politie zone Brussel-West heeft een eigen verhaal over de bewuste avond.“Er werd een proces-verbaal opgesteld wegens smaad en wegens weerspannigheid aan de politie. Hij zal daarover nog verhoord worden. Onze dienst intern toezicht heeft nog geen melding gekregen van een klacht bij Comité P. Indien die er komt, zullen we de daarvoor voorziene procedures volgen.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees