Colbrelli pakt de bloemen in Tre Valli Varesine, Gilbert en Keukeleire in top 10

Colbrelli pakt de bloemen in Tre Valli Varesine, Gilbert en Keukeleire in top 10

Archiefbeeld Foto: Photo News

De Tre Valli Varesine (Ita/1.BC) is dinsdag een prooi geworden voor Sonny Colbrelli. De Italiaan van Bardiani toonde zich na 192,9 kilometer van Saronno naar Varese sneller dan zijn landgenoten Diego Ulissi (Lampre-Merida) en Francesco Gavazzi (Androni Giacattoli-Sidermec). Met Philippe Gilbert (zesde) en Jens Keukeleire (zevende) eindigden twee Belgen in de top tien.

De vroege vlucht kwam op naam van een trio: Zakkari Dempster, Eduard Grosu en Igor Boev. Maximaal reden ze 9:15 bonus bij elkaar, maar onder impuls van een versnelling in het peloton van Vincenzo Nibali en Moreno Moser zakte de bonus snel en al 50 kilometer van het eind viel alles weer te herdoen.

Een nieuwe groep van negen ontsnapte uit de kopgroep, zonder Belgen andermaal, maar die vlucht bleek geen lang leven beschoren. Enkele aanvallen van onder meer Warren Barguil en Kenny Elissonde bleken evenmin succesvol.

Op de laatste hindernis van de dag ontbond Diego Ulissi als eerste zijn duivels. Jens Keukeleire sprong mee in zijn wiel. Gianluca Brambilla en Kristian Sbaragli maakten nog de aansluiting. Ook zij zouden het niet uitzingen tot het eind. Het was Uran die er onder de vod van de laatste kilometer vanonder muisde, maar ook zijn aanval strandde door een tegenaanval van Ulissi die de kloof dichtte met Gavazzi en Colbrelli in zijn wiel. Nog andere renners keerden terug en er werd gesprint om de zege. Colbrelli toonde zich de snelste, goed voor zijn zevende overwinning van het seizoen. Hij volgt op de erelijst Vincenzo Nibali op.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.